e Dues tertúlies sobre cultura i educació |Nativa
Skip to content


Dues tertúlies sobre cultura i educació

Escrit el 24/04/2016 per admin a la categoria OPINIÓ.
Tags:

Connectant amb algunes qüestions que van sortir en el darrer cicle de tertúlies, proposem aquestes dues trobades per compartir idees i qüestions, i situar-nos a l’entorn de les relacions entre cultura i educació, i la seva vigència en el moment actual. Els propers dies ampliarem informació sobre aquesta proposta. Guardeu-vos els dies, si us interessa…

Dilluns, 9 de Maig
Mapa d’idees sobre cultura i educació.
Obrirà la conversa: Judit Vidiella.

Dilluns, 23 de Maig
Cultura i educació (II)
Obrirà la conversa: Laura Benítez.

Lloc: Heliogàbal. Ramon y Cajal, 80. Barcelona.
Horari: de 10’00 a 11’30 del matí.
Assistència lliure.

 


 

Algunes preguntes i respostes:

Per què tertúlies?

Pensem que ens trobem en un temps de crisi, desorientació, canvi de referències i dispersió de discursos i actors culturals, i en aquest context ens sembla molt més interessant proposar espais de contacte, i de tempteig, a la recerca de coneixement compartit, que de discursos unilaterals.

Per què aquest horari?

Per què no? En el seu origen -quan ja vam fer tertúlies fa uns 6 anys- vam proposar aquest horari per què pensàvem en un entorn molt concret de gent que tenia horaris de treball prioritàriament de tarda. I va funcionar. Vivim en temps en que la referència tradicional i ordenada de l’horari de matí s’ha perdut per a molta gent. D’altra banda -fent una mica de broma- ho veiem també com una proposta de saboteig de la rutina laboral (escapa’t i vine a pensar amb nosaltres!) o també de necessari refresc de contactes i idees que podrien ser entesos fins i tot com a formació professional. De moment, les dues tertúlies que ja hem fet han anat força bé de gent.

Però no hi ha ja prou espais de xerrar?

Si tinguéssim aquesta sensació hi aniríem, enlloc de proposar-ne de nous. Nosaltres trobem a faltar les dues característiques principals d’aquestes trobades: una mirada no sectorial sobre la cultura i un estil de conversa horitzontal.

Això de les tertúlies no tendeixen a ser converses inacabables?

No en aquest cas. Som força estrictes amb l’horari de finalització. Ens agrada més pensar les tertúlies com quelcom que hauríem de poder fer freqüentment que com grans sessions intensives de treball que prometen arreglar-ho tot. A més, ens sembla que quan alguns espais semblen prometre o projectar un aprenentatge col·lectiu intensiu tendeixen a falsejar una realitat: en dues, tres o quatre o vuit hores de conversa entre gent que prèviament no es coneix ni té llenguatges compartits no podem arreglar-ho tot. Val més ser modestos i conscients de limitacions en aquesta ambició. Ens trobem, ens concentrem el millor que sabem, sortim confusos amb aportacions dels demés, i les digerim reposadament a casa nostra.


0 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.Pots escriure HTML senzill

Trackback?Autors

Arxius

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )