e 27O – Tertúlia: Els públics de la cultura? |Nativa
Skip to content


27O – Tertúlia: Els públics de la cultura?

Escrit el 21/10/2015 per admin a la categoria Esmorzars.
Tags:

Dimarts, 27 d’octubre, de 10’00 a 11’30 del matí.
Tertúlia: Què en pensem de discursos i polítiques sobre els públics de la cultura?
Obrirà la conversa: Jordi Valls (Agost Produccions) i Jordi Oliveras (Indigestió).
Lloc: Ateneu La Torna. Sant Pere Martir 37. Barcelona.
Assistència lliure (llegiu la nota final del text).

 

En àmbits diferents es repeteix la idea de que cal formar públics per la cultura. Es fa des del sector dels empresaris de la cultura i també des d’alguns entorns de creadors, dient que cal transmetre a la gent les claus per poder-se relacionar amb la producció cultural. Sovint es diu que hi ha molta producció i de qualitat però que el problema és el públic.

També és un discurs integrat en algunes polítiques institucionals actuals. Algunes línies de subvenció demanen accions destinades a la formació de públics com a exigència dels projectes, hi ha departaments dedicats a promoure aquestes polítiques…

Què en pensem? Ens identifiquem amb aquest “problema de la cultura” i forma d’abordar-lo? Hi ha diferents alternatives a l’hora d’entendre aquestes propostes adreçades al públic? Ens sentim còmodes amb la figura d'”el públic de la cultura”?

NOTA FINAL: Per participar a la tertúlia no cal cap mena d’inscripció, però ens aniria molt bé i ajudaria a organitzar-nos, que ens envieu un correu a info@nativa.cat, amb l’assumpte TERTÚLIA, per avisar-nos de que teniu intenció de venir. També ens podeu escriure a aquest correu per qualsevol precisió, informació o altra comunicació que ens vulgueu adreçar.

 

Alguns textos per animar el debat:

Querido Público. El espectador ante la participación: jugadores, usuarios, prosumers i y fans. (editors: Ignasi Duarte i Roger Bernat)

Entrevista de Amador Fernández-Savater a Jacques Rancière.

– El espectador emancipado. Jacques Rancière.

Que n’hem de dir de la cultura els que no en fem?

Todos somos autores


0 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.Pots escriure HTML senzill

Trackback?Autors

Arxius

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )