e Què és Hipersons | Nativa
Skip to content


Què és Hipersons

Hipersons és el nom de les activitats directament musicals d’Indigestió.

Des de 1997, organitzem cada any el festival Hipersons, una programació de concerts amb la característica principal de donar protagonisme i dinamitzar l’escena musical de la ciutat de Barcelona. Al llarg dels anys, la persecució d’aquest objectiu s’ha concretat de formes diferents en funció de l’evolució d’aquesta escena i també dels nostres interessos, possibilitats i capacitats.

Hipersons va arrencar en un moment en que la presència mediàtica més destacada de música d’aquí era el que s’anomenava rock català: grups amb un bagatge musical feble, principalment procedents de fora la ciutat, amb un missatge nacionalista implícit o explícit com a principal atractiu, i amb una atenció mediàtica desmesurada si atenem al seu interès musical. Mentrestant, a Barcelona hi havia una fornada de grups, amb nivells de qualitat variables, amb una cultura musical més àmplia, que majoritàriament cantaven en anglès, que rebien molt poca atenció, potser per què la ciutat es trobava en un moment d’obertura als circuits internacionals i mirava cap una altra banda.

A nosaltres ens semblava que s’havia de reivindicar l’atenció sobre aquests grups, no tant per què ens semblessin tots fantàstics -hi havia de tot- com pel sol fet de procedir del nostre entorn. Ens semblava important que des d’aquí també s’emetés música. Així, durant els primers anys, Hipersons va ser principalment una mostra d’aquests grups de l’entorn barceloní, escollits amb voluntat selectiva. Al mateix temps, Hipersons es va caracteritzar pel seu treball amb petits segells independents que recolzaven aquests grups.

A partir de l’any 2005, pensant que l’escena barcelonina havia arribat a certa normalitat, en el sentit de tenir major presència als escenaris i mitjans de comunicació, i també a certa maduresa creativa, vam pensar que ens tocava fer un nou salt, a la que vam anomenar Club Hipersons. La intenció és participar en la evolució dels grups amb una actitud menys passiva com a programadors, i fomentant situacions i propostes que trenquin amb les rigideses dels concerts estandaritzats a la recerca de concerts vius, i moments musicals emocionants.
Una programació en la que fugim dels tòpics dels concerts previsibles, i on proposem als artistes que ens presentin altres cares de la seva personalitat. Al Club Hipersons, per exemple, fem fàcils les barreges, i els resultats, fins ara, sempre han estat estimulants.

PROGRAMACIONS

Festival Hipersons 2001
Festival Hipersons 2002
Festival Hipersons 2003
Festival Hipersons 2004
Festival Hipersons 2005
Festival Hipersons 2006
Hipersons 2007
Hipersons 2008
Hipersons 2009Autors

Arxius

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )