e La casa (de la música) que vull 8 | Nativa
Skip to content


La casa (de la música) que vull 8

Escrit el 10/06/2020 per Xavi Urbano a la categoria La casa (de la música) que vull.
Tags:

Xavier Urbano (Say It Loud)

La casa de la música de barcelona pot ser la oportunitat de posar en marxa una altra forma de fer, viure i gaudir de la música a la ciutat. L’oportunitat i el repte són grans.

Una ciutat com Barcelona necessita un espai musical amb voluntat pública de certes dimensions des de fa temps, un espai que ajudi a créixer i acompanyar projectes amb aquest mateix esperit. Que doni veu a la riquesa, pluralitat, diversitat musical que té aquesta ciutat amb presència de diferents estils, formacions i disciplines.

L’activació d’aquest espai és una oportunitat per combinar l’experiència de la gestió comunitària d’equipaments i la necessitat de molts projectes musicals de poder accedir a espais i recursos per fer possible els seu creixement o evolució.

La creació de comissions de treball en diferents àmbits, la voluntat de formar part d’un territori, la defensa del concepte “públic” des d’un punt de vista ampli i no institucional, la potenciació de l’economia social en cultura…. han de ser bases fonamentals d’un projecte de Casa de la música. Però també l’impuls de la creació, la vetlla per les condicions laborals, l’accessibilitat o l’acompanyament a projectes.

A la vegada un equipament així ha de ser un espai arrelat al seu entorn i compromès amb un model de ciutat que aturi les dinàmiques gentrificadores i de monocultiu turístic, en una zona especialment sensible. Massa cops hem vist que la cultura pot ser un activador o incentivador d’aquests processos. Cal caminar de forma col·lectiva en la direcció contrària.

Amb tot, segur que serà un projecte amb límits, físics, pressupostaris, humans… I la millor forma d’afrontar-los i que no s’aturi la voluntat de desbordar-los, serà que l’equipament se senti part d’aquesta xarxa que ja porta anys treballant per fer replantejar el model de ciutat, de cultura i d’equipaments.

Xavier Urbano (Say It Loud)

 


Il·lustració de Xavier Alamany pel número 41 de Nativa en paper (cliqueu la imatge).


0 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.Pots escriure HTML senzill

Trackback?Últims comentaris

  • francesc.Cardeña: Bravo ! Bravissimo! A mi també m´agraden les cases com les d¨ antes però encara m´agrada mes l´idea...
  • Merce Coll: Molt be la reflexió sobre aquest abans que agrada tant, sobre tot als de mes de 60..recordant que erem...
  • Nuria Aguirre: Es plantegen, amb molta inteligència, qüestions molt importants. Aportes molt elements que obren...
  • Fab: Me has dejado sin palabras, porque me las has arrancado una por una para decir lo que a mí se me enreda en la...

Autors

Arxius

Què és Nativa.cat?

Nativa és una publicació musical editada per Indigestió (abans en paper, ara només a internet), dedicada a la cultura musical de la ciutat de Barcelona. Parlem de música des de la proximitat, des del coneixement immediat dels músics i les seves produccions, del públic i les seves reaccions, i no tant des de la cultura mediàtica global.

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )