e La casa (de la música) que vull 6 | Nativa
Skip to content


La casa (de la música) que vull 6

Escrit el 10/06/2020 per Yacine Belhacene a la categoria La casa (de la música) que vull.
Tags:

Yacine Belahcene (músic)

Crec que convertir la sala Barts en la Casa de la Música de Barcelona és una gran oportunitat per donar visibilitat a músiques que no tenen un suport a nivell empresarial, institucional ni mediàtic.

Penso en tots els artistes que estan començant, que volen presentar els seus treballs al públic i que no troben espais amb les condicions tècniques d’una sala com la Barts. Grups novells que sovint han d’invertir econòmicament en lloguers de sales de concerts amb preus molts elevats per poder fer una presentació com cal o simplement tocar.

Però crec que aquesta casa de la Música ha d’anar mes enllà i convertir-se en punt de referència a Barcelona per a tots aquells que volen dedicar-se, d’una o una altra manera, a la creació musical, donant suport i acompanyament en tot aquest camí que moltes vegades els que l’hem seguit ho hem fet en solitari. Parlo d’ajuda en el procesos creatius però també a la formació, assessorament, residències…

Crec que si és una Casa de la Música per a tothom ha d’estar oberta a tot tipus de músiques i dintre d’aquestes potser és l’oportunitat d’apostar per les músiques mediterrànies que tant compartim i que tant ens connecten amb diferents estils de música de països molt diversos. Músiques que van tenir el seu boom inflat als anys 90, que pràcticament han desaparegut de l’escena musical però que ens apropen a la Barcelona mes popular, diversa i també mes canalla.

Crec que aquesta casa ha de ser també una eïna vertebradora, de connexió i de col.laboració en ambudes direccions amb entitats musicals municipals de la ciutat”.

Yacine Belahcene (músic)

 


Il·lustració de Xavier Alamany pel número 41 de Nativa en paper (cliqueu la imatge).


0 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.Pots escriure HTML senzill

Trackback?Últims comentaris

  • francesc.Cardeña: Bravo ! Bravissimo! A mi també m´agraden les cases com les d¨ antes però encara m´agrada mes l´idea...
  • Merce Coll: Molt be la reflexió sobre aquest abans que agrada tant, sobre tot als de mes de 60..recordant que erem...
  • Nuria Aguirre: Es plantegen, amb molta inteligència, qüestions molt importants. Aportes molt elements que obren...
  • Fab: Me has dejado sin palabras, porque me las has arrancado una por una para decir lo que a mí se me enreda en la...

Autors

Arxius

Què és Nativa.cat?

Nativa és una publicació musical editada per Indigestió (abans en paper, ara només a internet), dedicada a la cultura musical de la ciutat de Barcelona. Parlem de música des de la proximitat, des del coneixement immediat dels músics i les seves produccions, del públic i les seves reaccions, i no tant des de la cultura mediàtica global.

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )