e La casa (de la música) que vull 40 | Nativa
Skip to content


La casa (de la música) que vull 40

Escrit el 10/06/2020 per Samuel García a la categoria La casa (de la música) que vull.
Tags:

Samuel Garcia, president de l’Associació Carabutsí

Sóc Samuel Garcia, president de l’Associació Carabutsí; una associació que des de l’Ecomuseu Urbà Gitano de Barcelona al Carrer de la Cera de propera inauguració; investiga, divulga i preserva totes les manifestacions de la cultura Gitana i de la seva història a la ciutat de Barcelona.

La recent proposta de fer una Casa de la Música (sense més detalls pel moment però que s’anuncia amb voluntat participativa i horitzontal), hem de dir, que la “música” de la proposta, sona molt bé.

Una proposta així és avui més necessària que mai dins del món de la música, on sovint els interessos comercials deixen de banda tot un bon grapat de gèneres autòctons de la ciutat i amb una rica història, com és un exemple la Rumba Catalana i el Flamenc; gèneres aquests que, com comprovem dia a dia, no tenen espais de representació, i mantenir així viu un magnífic patrimoni musical que traspassa fronteres però que, a la nostra ciutat, paradoxalment, resta invisibilitzat per manca d’espais com el que sembla contemplar la proposta.

Que sensibilitats i necessitats de tot el ric teixit cultural i associatiu de la ciutat estiguin incloses al disseny de “La Casa de la Música” i posterior programació, és -segons la nostra opinió- el què donarà el caràcter veritablement plural i participatiu que un projecte d’aquestes característiques hauria de contemplar.

Salut i Rumba

Samuel Garcia, president de l’Associació Carabutsí

 


Il·lustració de Xavier Alamany pel número 41 de Nativa en paper (cliqueu la imatge).


0 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.Pots escriure HTML senzill

Trackback?Últims comentaris

  • francesc.Cardeña: Bravo ! Bravissimo! A mi també m´agraden les cases com les d¨ antes però encara m´agrada mes l´idea...
  • Merce Coll: Molt be la reflexió sobre aquest abans que agrada tant, sobre tot als de mes de 60..recordant que erem...
  • Nuria Aguirre: Es plantegen, amb molta inteligència, qüestions molt importants. Aportes molt elements que obren...
  • Fab: Me has dejado sin palabras, porque me las has arrancado una por una para decir lo que a mí se me enreda en la...

Autors

Arxius

Què és Nativa.cat?

Nativa és una publicació musical editada per Indigestió (abans en paper, ara només a internet), dedicada a la cultura musical de la ciutat de Barcelona. Parlem de música des de la proximitat, des del coneixement immediat dels músics i les seves produccions, del públic i les seves reaccions, i no tant des de la cultura mediàtica global.

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )