e La casa (de la música) que vull 34 | Nativa
Skip to content


La casa (de la música) que vull 34

Escrit el 10/06/2020 per Grup de treball del Teatre Arnau a la categoria La casa (de la música) que vull.
Tags:

Grup de treball del Teatre Arnau

Aquest equipament hauria d’estar dissenyat per mig d’un procés participatiu entre diverses persones, institucions i treballadores de la cultura, plural i definitori, desenvolupat per una entitat professional i amb presencia de Cultura, Participació i Districtes de l’Ajuntament, tal com va passar amb el Teatre Arnau.

Caldria pensar-lo com un espai per generar aliances entre el món de la música, les diverses comunitats dels territoris i l’educació. També com un lloc on trobar-nos músiques no visibilitzades i fora del marc eurocèntric. On es donin pluralitat d’estils musicals i tipus d’instrumentació, cicles musicals, entrades socials (joves, estudiants, aturats, gent gran).

Tothom que treballi en aquest equipament, tant de forma permanent o puntual, hauria de tenir assegurats els drets laborals. Si queda alguna cosa positiva arran de la crisi per la pandèmia en aquest cas seria la consciència de la imperant necessitat de treballar amb drets laborals i de la importància de la creació de nous convenis laborals col·lectius per al sector cultural.

La Casa de la Música hauria de ser un espai compromès amb la construcció d’una escena musical digna a Barcelona, amb l’orella posada a l’escena underground i amateur de la ciutat i el país (que pica molta pedra i rarament rep cap mena de suport). Un equipament on les bandes novells tinguin oportunitat de tocar sense condicions abusives (com les de la majoria de sales), que recolzi les noves propostes.

Grup de treball del Teatre Arnau

 


Il·lustració de Xavier Alamany pel número 41 de Nativa en paper (cliqueu la imatge).


0 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.Pots escriure HTML senzill

Trackback?Últims comentaris

  • Amós: La cultura a la qual pertanyo no pot debatre. El projecte no compensa cap mena d’esforç reflexiu donat un...
  • Mercè: Maravilloso articulo! No deberiamos, de todas maneras, preguntarnos que dinámicas de cuido podemos incorporar...
  • Lemmy Caution: Visca Meyerhold! https://en.wikipedia.org/wiki/ Vsevolod_Meyerhold?wprov=sfla1
  • María Serrano: Gracias por tu comentario Pep. Suena super interesante ese trabajo y si hay algo de él que se pueda...

Autors

Arxius

Què és Nativa.cat?

Nativa és una publicació musical editada per Indigestió (abans en paper, ara només a internet), dedicada a la cultura musical de la ciutat de Barcelona. Parlem de música des de la proximitat, des del coneixement immediat dels músics i les seves produccions, del públic i les seves reaccions, i no tant des de la cultura mediàtica global.

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )