e La casa (de la música) que vull 29 | Nativa
Skip to content


La casa (de la música) que vull 29

Escrit el 10/06/2020 per Som Paral.lel a la categoria La casa (de la música) que vull.
Tags:

Plataforma veïnal Som Paral·lel

En primer lloc, des de la plataforma Som Paral·lel pensem que el model de gestió de la nova Casa de la Música ha de ser comunitari, amb participació d’entitats dels tres barris –Poble Sec, Sant Antoni i Raval– i de grups d’artistes i creadores, seguint l’exemple del Teatre Arnau o de l’Ateneu Popular de Nou Barris.

La gestió comunitària seria la millor manera de garantir una autèntica imbricació i arrelament del nou espai cultural en el seu entorn.

Imaginem un espai de trobada on la cultura sigui un motor de transformació, en un Paral·lel amb tradició de lluites obreres i de cultura popular. No volem un centre de cultura elitista gestionat des de fora, ni un altre espai que respongui a la lògica neoliberal del consum passiu d’una cultura entesa com un producte comercial més. Ja en tenim prou d’esdeveniments sense cap arrelament ni relació amb el seu context, com són el Picnic in the Park o el Sónar.

Volem un espai d’educació i comunitat, on teixir aliances amb entitats de cultura juvenil, de música comunitària i d’educació social, i també on respondre i treballar els problemes del barri. Imaginem un espai on veïns i veïnes de totes les edats puguem aprendre i viure la música no com a consumidores, sinó com a protagonistes, un espai on artistes i creadores trobin un lloc on treballar, expressar-se i créixer. En poques paraules, imaginem una Casa de la Música plena de vida comunitària».

Plataforma veïnal Som Paral·lel

 


Il·lustració de Xavier Alamany pel número 41 de Nativa en paper (cliqueu la imatge).


0 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.Pots escriure HTML senzill

Trackback?Últims comentaris

  • francesc.Cardeña: Bravo ! Bravissimo! A mi també m´agraden les cases com les d¨ antes però encara m´agrada mes l´idea...
  • Merce Coll: Molt be la reflexió sobre aquest abans que agrada tant, sobre tot als de mes de 60..recordant que erem...
  • Nuria Aguirre: Es plantegen, amb molta inteligència, qüestions molt importants. Aportes molt elements que obren...
  • Fab: Me has dejado sin palabras, porque me las has arrancado una por una para decir lo que a mí se me enreda en la...

Autors

Arxius

Què és Nativa.cat?

Nativa és una publicació musical editada per Indigestió (abans en paper, ara només a internet), dedicada a la cultura musical de la ciutat de Barcelona. Parlem de música des de la proximitat, des del coneixement immediat dels músics i les seves produccions, del públic i les seves reaccions, i no tant des de la cultura mediàtica global.

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )