e La casa (de la música) que vull 11 | Nativa
Skip to content


La casa (de la música) que vull 11

Escrit el 10/06/2020 per Toni Oller a la categoria La casa (de la música) que vull.
Tags:

Toni Oller, Calabria 66

La Casa de la Música hauría de ser:

1) Un espai per la promoció de la música de la ciutat, especialment la de petit format. Disposar d’un web-newsletter de tota la programació dels bars de la ciutat a banda de centres cívics, músics del metro, i punts a l’espai urbà d’actuació. Ningú informa de tot el que es fa. El CAP i CASAL de la Música de Barcelona

2) Disposar d’una graella múltiple on fes possible que tots aquests agents invisibles de bars, comerços, petits teatres, cafès teatres,  centres cívics, escoles de música, centres comunitaris… tinguessin l’oportunitat encara que sigui una vegada a la vida a actuar en un gran teatre de la ciutat. Parlo dels professionals, tant joves, consagrats i velles glòries.

3) Disposar de pressupost i un equip ampli de professionals preparats per donar d’alta directament a la Seguretat Social a totes les músiques professionals i l’aplicació del conveni estatal. No podem deixar tot en mans de gestories. La Casa de la Música hauria de ser gestor de la protecció social (hi ha exemple Ateneu de Nou Barris i Teatre Kursaal de manresa contracten directament) més enllà del propi espai “Barts/Arteria”.  Una casa   que irradiés a tota la ciutat un ventall d’altes a la seguretat social i aplicació de conveni de músics. Un músic, una música, el seu cost profesional és de 180€ aproximadament. Cal ser justos amb els professionals i les seves famílies. Concerts a Ciutat Meridiana, a Bon Pastor, etc… des de La Casa de la Música amb els Centres Cívics i agents invisibles socioculturalsetc…

4) 2022  serà el 25 aniversari de la desaparició de Tete Montoliu. que l’Ajuntament de Barcelona ICUB o la Generalitat o SGAE o el Ministerio de Cultura o tots plegats organitzessin  molts concerts a Barcelona i arreu?: 1)  per una banda de companys seus coetanis com Horacio Fumero, Joan Manuel Serrat, Núria Feliu, Jordi Sabatés o més joves com Mayte Martín, Laura Simó Albert Bover, Perico Sambeat, Eladio Reinón (amb qui va enregistrar discos de directes)  i  2) pianistes de jazz de totes les generacions, els joves sense consagrar com Víctor Oller o Luismi Segurado, Lucia Fumero (per esmentar alguns), o ja coneguts  i consagrats com Ismael Dueñas, Xavi Torres, Marco Mezquida,  Joan Monné, Toni Vaquer, Francesc Capella, Manel Camp i un llarg etc… (oblido molts noms que perfectament podrien estar i haurien d’estar, això no és futbol o qualsevol competició, és cultura i totes i tots compten) tot això sense oblidar la Big Band del Taller de Músics (la d’ara clar). També un espai per la Història on tenim al gran historiador i productor del segell Fresh Sound, Jordi Pujol Baulenas, et tenim a tu ia Miquel Jurado i al gran comunicador Pere Pons, José Miquel López a ràdio 3 Madrid i al super voluntari Miquel Tuset.

Toni Oller, Calabria 66

 


Il·lustració de Xavier Alamany pel número 41 de Nativa en paper (cliqueu la imatge).


0 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.Pots escriure HTML senzill

Trackback?Últims comentaris

  • francesc.Cardeña: Bravo ! Bravissimo! A mi també m´agraden les cases com les d¨ antes però encara m´agrada mes l´idea...
  • Merce Coll: Molt be la reflexió sobre aquest abans que agrada tant, sobre tot als de mes de 60..recordant que erem...
  • Nuria Aguirre: Es plantegen, amb molta inteligència, qüestions molt importants. Aportes molt elements que obren...
  • Fab: Me has dejado sin palabras, porque me las has arrancado una por una para decir lo que a mí se me enreda en la...

Autors

Arxius

Què és Nativa.cat?

Nativa és una publicació musical editada per Indigestió (abans en paper, ara només a internet), dedicada a la cultura musical de la ciutat de Barcelona. Parlem de música des de la proximitat, des del coneixement immediat dels músics i les seves produccions, del públic i les seves reaccions, i no tant des de la cultura mediàtica global.

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )