e Sindicalisme, autogestió i música. |Nativa
Skip to content


Sindicalisme, autogestió i música.

Escrit el 28/04/2019 per Lara Martínez a la categoria Podcast, REPORTATGES.
Tags:

El divendres 22 de setembre, dins del marc del BAM Cultura Viva de 2017, van haver-hi un seguit de xerrades amb la intenció de possibilitar un espai de reflexió aprofitant la festa major de la Mercè i que a més, van aportar converses de caràcter crític al festival. Aquestes converses tenien vocació d’activar la reflexió al voltant de la cultura, principalment la música però també d’altres escenes, les conferències o diàlegs tracten temes pels quals totes ens podem sentir interpel·lades d’alguna manera. Ara les pengem amb la idea que generin noves discussions.

Sindicalisme i autogestió

Diàleg entre Albert Costa d’SMAC! i un component d’Ojalá esté mi bici.

[Ojalá Estë Mi Bici] Per a què volem l’art? El volem per viure d’això o el volem per què el necessitem? Per això s’ha de treure el més que es pugui els diners de l’equació. Els diners no han de ser la motivació per l’art. Per mi, per nosaltres, és la gran perversió del capital, fer creure que l’art s’ha de pagar.

[Sindicat de Músics Activistes de Catalunya] Això depèn de com vegis les coses, però l’art també és una feina com qualsevol altre.

A partir de la forma productiva i de gestió de la música, en aquesta discussió hi ha un xoc entre dues ideologies i pràctiques que pretenen canviar el sistema des del mateix costat però amb diferents objectius: el sindicalisme, entès com la cerca de les millores de les condicions laborals disponibles; i l’autogestió, entesa com el canvi de les formes de relació, producció i gestió, allunyant-se de les formes normatives.

Un dels convidats va ser Albert Costa del Sindicat de Músics Activistes de Catalunya, organització que neix com un nou sindicat per defensar i lluitar per les millores de les condicions laborals per a les persones que es dediquen a la música. L’altra convidada, va ser una component del col·lectiu barceloní Ojalá estë mi bici. OEMB és un grup autogestionat que organitza concerts a Barcelona a partir de dues normes: no pagar caixets (mínims) i no pagar per la sala; a partir d’aquests dos elements conviden a grups que els hi agraden i no solen tocar a Barcelona.

254 Downloads

0 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.Pots escriure HTML senzill

Trackback?Autors

Arxius

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )