e Esmorzar Tertúlia: Apropiació Cultural i Cultura Lliure |Nativa
Skip to content


Esmorzar Tertúlia: Apropiació Cultural i Cultura Lliure

Escrit el 04/07/2018 per admin a la categoria PUBLICITAT.
Tags:

El proper 12 de juliol, el consell de continguts de la cooperativa d’Indigestió -en procés de constitució- organitza un nou esmorzar tertúlia. En aquesta ocasió, parlarem sobre un dels temes més presents en els darrers debats sobre cultura: l’apropiació cultural.

L’ús d’elements culturals per part de col·lectius ‘externs’ a ells ha sigut motiu de polèmica en la programació de festivals (l’últim cas ahir mateix en el festival de jazz de Montréal) i ha ocupat pàgines de diaris recents en casos concrets, com els de Rosalía (vegeu notícia aquí) o BadGyal. Tot i això, el debat va molt més enllà de l’anècdota actual: és una problemàtica recurrent i cíclica, que traspassa gèneres musicals i que es pot analitzar des de molts prismes, no tan sols el de la composició. Quin és el paper de la premsa en ocultar o visibilitzar propostes? I el de la indústria? Influeix la posició dominant o dominada de les cultures implicades?

Des del consell de continguts de la cooperativa, també ens sembla interessant analitzar com el concepte d’apropiació cultural pot entrar en tensió amb d’altres com el de la cultura lliure, el qüestionament de la propietat intel·lectual, el mestissatge o la universalitat de la cultura popular.

L’esmorzar tindrà lloc el 12 de juliol a les 10:15 al jardí de l’Olokuti – Astúries 36, Gràcia, Barcelona. El format serà de conversa oberta, introduïda i contextualitzada per Isabel Ferrer (etnomusicòloga).

Us convidem a totes a participar-hi, i us animem a convidar a tothom qui creieu que pot aportar visions interessants sobre el tema.

No és necessari reservar plaça, però si podeu confirmar la vostra assistència enviant un correu a cooperativa@nativa.cat, ens anirà bé per preveure quina logística necessitem.

FOTO: Montreal, 26 de juny de 2018. Manifestants protestant davant el teatre on es representa “SLAV”, dins el festival de Jazz de Montréal

 

 


0 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.Pots escriure HTML senzill

Trackback?Autors

Arxius

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )