e Jornades a l’Ateneu Popular 9 Barris |Nativa
Skip to content


Jornades a l’Ateneu Popular 9 Barris

Escrit el 05/11/2017 per Ateneu Popular 9 Barris a la categoria PUBLICITAT.
Tags:

Ciutat, cultura i vides.

Jornades culturals a l’Ateneu Popular 9 Barris.

16, 17 i 18 de novembre

En un moment donat, a l’Ateneu popular 9 barris ens vam adonar que a casa nostra es parlava massa poc de cultura o es parlava massa de política… o més ben dit, per alguna raó no anaven juntes i, una mica desconcertats, no sabíem on havia estat el trencament… Bé, si que ho sabíem… però les circumstàncies no van soles…

El mantra de les industries culturals, el mercat, els públics, la gestió cultural com a referent més important que la mateixa artista… la crisis, el patiment dels nostres veïns, la davallada de les subvencions… les marees ciutadanes, els “nous” actors polítics post 15m que buscaven referències en els projectes de gestió comunitària com a forma de gobernança legítima de projectes socioculturals que ens miraven amb desig…

Així que vam començar a veure la pedra a la sabata, o a ser un gra inoportú i a provocar debats, a discutir sobre conceptes que fins aleshores ens explicaven però que amb el temps havien mudat el seu significant i ja no ens sostenien de la mateixa manera… Per exemple vam debatre el que vol dir popular, que vol dir transformació social, autonomia, risc… paraules que teníem associades com a principis bàsics, ADN del projecte, valors indestructibles però que calia treure i remoure per consensuar les definicions novament fetes sense intermediaris.

I en tot aquest procés apareixen unes jornades culturals per què el què necessitem és escoltar… i es que per moltes coses no tenim resposta. Unes jornades en que convidem a xerrar des de una mirada especialitzada i també plantejar uns debats amb gent que possiblement en algun moment s’està fent les mateixes preguntes.


PROGRAMA

DIJOUS 16

La ciutat

Volem posar l’atenció a com la ciutat en la que vivim ens transforma i quina capacitat tenim de transformar-la, o bé, de legitimar el seu poder i/o cobrir les seves carències des dels projectes culturals.

18:00‐ 19:00   Xerrada Itziar Gonzalez i Andrés Antebi

19:30‐ 21:00   Debat al voltant del tema

DIVENDRES 17

La vida al centre

Una reflexió mirant les nostres vides. Com són i quins processos militants podem suportar si també volem tenir cura dels nostres i nosaltres mateixes, a la vegada que intentarem donar alternatives noves per no renunciar a res.

18:00‐ 19:00   Xerrada: Verena Stolcke i Marga Padilla

19:30‐ 21:00   Debat al voltant del tema

DISSABTE 18

Autonomia

Generem espais de decissió horitzontals, noves formes de relacions econòmiques i de gestió dels recursos, de relacions en el fet artístic i social… a llavors si que depenem els uns dels altres… Partim d’una idea d’interdependència necessària… com ho fem sostenible?

11:00 ‐ 12:00 Xerrada amb Andrea Soto + fila 0

12:30 ‐ 14:00 Debat al voltant del tema

Infraestructures del comú

Hi ha projectes i espais que són infraestructures col·lectives, paraigües i generadores de propoestes internes, externes, socials o culturals… Aquets recursos volen ser detonadors de canvis.. però com es fa això de manera efectiva? Quines expectatives hi posem? Amb quins recursos comptem?

17:00 ‐ 18:30 Xerrada amb Santiago Eraso

19:00 ‐ 20:30 Debat al voltant del tema.

CONCERT

22:00 – Javier Gallego “Crudo” & Seward + Las Víctimas Civiles

5 € (anticipada) 8€ (taquilla)

 

Si voleu participar als debats podeu enviar un mail a comunicacio@ateneu9b.net

Les xerrades són obertes a tothom. No cal inscripció.

Us esperem per aprendre de vosaltres


0 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.Pots escriure HTML senzill

Trackback?Autors

Arxius

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )