e ¡Bona nit, El Prat! | Nativa
Skip to content


¡Bona nit, El Prat!

Escrit el 04/05/2017 per Jordi Valls Guinovart a la categoria Re-Visions.
Tags: , , .
Text publicat originalment al bloc de La Capsa

Fa una setmana vaig estar a La Capsa d’El Prat. M’havien parlat del 4 Raons, un cicle de concerts que gira al voltant d’aquesta idea: buscar la connexió entre una banda visitant i el territori on té lloc el concert, mitjançant una aliança lliure amb un col·lectiu local, sigui o no musical. Alguns deurien anar al concert per Seward, la banda convidada; d’altres per La Capsa; d’altres per les Dones Sàvies, un grup de iaies del barri de Sant Cosme que feien en aquest cas de col·lectiu amfitrió. Jo hi anava per la mescla promesa de tots aquests elements.

34218286296_9b839db088_z

Foto: Inma Quesada

Feia una estona que havia engegat el concert, que una petita eufòria interior m’envaïa. Petita eufòria interior en veure l’escolta atenta, les mirades còmplices, els comentaris també, els balls i les cançons compartides entre els Seward i Les Dones Sàvies: dos mons llunyans (o no) que flirtejaven momentàniament. Petita eufòria interior de veure els músics a peu d’escenari (però també a dalt), de contemplar les iaies en un sofà, de seure entre tauletes, d’un silenci intens però gens sagrat, de cervesa i comentaris compartits a cau d’orella amb els amics.

Eufòria gran i exterior seria una altra: la del Bruce bramant “bona nit Barcelona, bona nit Catalunya”, al Palau Sant Jordi l’any passat. O, si fos cert el que em van explicar quan fèiem Llengua a l’institut, la del Papa de Roma adreçant-se als fidels allà on anés en la llengua local, gràcies a una transcripció fonètica. Potser pretenien dir-me: la fonètica és important, així allà on vagis quedaràs bé. De la mateixa manera que qualsevol banda aprèn (i no cal que li ho expliquin), a la que comença a girar, que no hi ha com arrencar un concert clamant als quatre vents el nom del poble –i bona nit–, per ficar-se el públic a la butxaca.

Eufòria gran i exterior, doncs, la generada pel Bruce o el Papa: d’ignició ràpida i gran efectivitat. I eufòria petita i interior, la de l’altre dia al Prat: de palpar i sentir-se contagiat per una complicitat cuinada a foc lent i a vàries mans; i que perdura.

Jordi Valls Guinovart

28 d’abril de 2017


0 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.Pots escriure HTML senzill

Trackback?Últims comentaris

  • Jordi Oliveras: A mi hi ha alguna cosa de la provocació / hipòtesi inicial que no m’encaixa. Trobo que hi ha...
  • francesc.Cardeña: Bravo ! Bravissimo! A mi també m´agraden les cases com les d¨ antes però encara m´agrada mes l´idea...
  • Merce Coll: Molt be la reflexió sobre aquest abans que agrada tant, sobre tot als de mes de 60..recordant que erem...
  • Nuria Aguirre: Es plantegen, amb molta inteligència, qüestions molt importants. Aportes molt elements que obren...

Autors

Arxius

Què és Nativa.cat?

Nativa és una publicació musical editada per Indigestió (abans en paper, ara només a internet), dedicada a la cultura musical de la ciutat de Barcelona. Parlem de música des de la proximitat, des del coneixement immediat dels músics i les seves produccions, del públic i les seves reaccions, i no tant des de la cultura mediàtica global.

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )