e RTN: Reconstruint Can Vies |Nativa
Skip to content


RTN: Reconstruint Can Vies

Escrit el 08/02/2017 per Nando Cruz a la categoria RetroNativa.
Tags:
(Segueix la campanya de micro-finançament per al manteniment i transformació d’Indigestió. Per acompanyar-la en la secció RetroNativa diverses persones recuperen continguts publicats anteriorment a Nativa.)

Des que vaig llegir aquest text de l’Helena Ojeda, publicat dies després del desallotjament i posterior reconstrucció de Can Vies, vaig pensar que aquella narració amb la ma al cor podria ser la millor clau per transmetre les lluites per la gestió comunitària que es duen a terme des de molts espais ocupats. Era un relat molt personal de la seva relació amb l’espai i per això mateix creia podria trascendir l’entorn dels ja convençuts i sensibilitzar gent de totes les edats.

Tant és així, que vaig imaginar quin efecte tindria llegir-lo durant un dinar de Nadal. Pares, àvies, cunyats, cosines, nebots, germanes… Tots, en silenci, escoltant frases com: “Unes quantes pedres més i un petó i un pessic a la boca de l’estómac de les estones amb las niñas de Sants, les nenes de Gràcia i l’àmplia família, i La Karraca i La Mala Herba; de vida personal i ben política, construint relacions afectives, de suport mutu i confiança que avui, després de moltes etapes, perduren”. Em vaig proposar tuitejar aquest text abans de Nadal convidant tothom a llegir-lo a casa seva. Em semblava un gest polític íntim i potent. Però va arribar el Nadal de 2014 i em vaig oblidar. Va arribar el Nadal de 2015 i em vaig tornar a oblidar. Va arribar el Nadal de 2016 i ‘Nativa’ estava enmig d’un breu període d’hivernació, però segur que també m’hagués oblidat.

Total, que ara que ens hem inventat això de #RetroNativa us recomano el text i mantinc la proposta: llegiu-lo en veu alta a tota la família quan arribi Nadal.


RECONSTRUINT CAN VIES, d’Helena Ojeda: “Sovint penso com la vida són mil vides. Anar tancant etapes, que diuen. I de cadascuna, roman allò que pel que sigui perdura. Hi ha un fil conductor que et situa en el funambulisme de fer-te gran, quan et cal pensar qui ets o quina de les teves identitats encara manté el cap alt.” Llegir més.

By Jey86 (Own work) [CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons

By Jey86 (Own work) [CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons


0 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.Pots escriure HTML senzill

Trackback?Autors

Arxius

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )