e RTN: La música popular i els seus pretendents polítics |Nativa
Skip to content


RTN: La música popular i els seus pretendents polítics

Escrit el 26/02/2017 per Carles Sala a la categoria RetroNativa.
Tags:
(Segueix la campanya de micro-finançament per al manteniment i transformació d’Indigestió. Per acompanyar-la en la secció RetroNativa diverses persones recuperen continguts publicats anteriorment a Nativa.)

Aquells dies del 15 M, en que tots o estàvem, o teníem amics o familia que estaven, en que baixàvem corrents a la plaça perquè semblava que anaven a desallotjar, quan la pressió dels helicòpters era angoixant, vaig fer tres trucades d’urgència. La primera al Primavera Sound que es celebrava aquells dies i del que jo anava i venia. Van cedir alguns moments dels seus escenaris a algun manifest, no és cert que no fessin rés. Potser el Nando no es va assabentar. I crec que alguna cosa més que no recordo. La segona a algun pastor de cantautors. Pensava jo que tenien que estar allà amb les seves guitarres, que segur que estarien. Ho vaig reclamar amb l’entusiasme de creure que compartien amb mi el mateix sentiment. Que podrien demostrar que encara vibraven amb la gent. Només el Llach i el gran Paco Ibañez van passar, que jo sàpiga. Em vaig sentir molt decebut. La tercera al meu amic Joni, el Joni de Hacecolor, el que sempre està on s’ha d’estar. Em va contestar des del centre de la plaça, com no podia ser d’altra manera.

Crec que tot això te que veure amb l’article, no Jordi? I visca Billy Bragg.

Pensava també en que l’Oliveras dubta, i després dubta que hagi de dubtar, i després pensa que potser no està dubtant tant i dubta d’haver dubtat. Però quan escriu no dubta, o ve ja dubtat de casa, que se jo. I m’agrada i se li entén tot. I llavors em fa pensar i jo també dubto. Gracies sinceres Jordi, no ho dubtis.


LA MÚSICA I ELS SEUS PRETENDENTS POLÍTICS, de Jordi Oliveras: “Des de fa uns anys va essent corrent, des de diversos llocs però en bona mesura des del propi entorn musical, que ens preguntem sobre el polític en la música pop. Per a alguns, a Barcelona, el contrast d’imatges que es va donar els dies que van seguir el 15M de 2011 quan uns ocupaven la plaça Catalunya i uns altres omplien l’esplanada del Fòrum per assistir al Primavera Sound és tota una referència.” Llegir més.


0 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.Pots escriure HTML senzill

Trackback?Autors

Arxius

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )