e RTN: No publiqueu discos | Nativa
Skip to content


RTN: No publiqueu discos

Escrit el 23/01/2017 per Ramon Faura a la categoria RetroNativa.
Tags:
(Com a part de la campanya de micro-finançament per al manteniment i transformació d’Indigestió, en la secció RetroNativa diverses persones recuperen continguts publicats anteriorment a Nativa.)

ESTÀS ACABAT!: Sembla fàcil però són pocs els que veritablement ho assumeixen. L’obra d’art perfecta (acabada) no existeix. Per suposat, que sempre està oberta a la mirada de l’espectador, a qui en realitat hauríem de dir “significador”. El Lluis Nacenta ho explica molt bé, centrant-se en el cas concret de la gravació musical. En altres àmbits com l’arquitectura, entendre l’obra com sempre oberta és l’única manera de superar el model coactiu del moviment modern. Com a figura oposada al que proposa el Lluís Nacenta, se m’acut el monument, sempre igual a si mateix, amb un discurs oficial que anul·la la resta i que, amb la seva simple presència, foragita tota lectura discordant del passat. En anglès una cosa acabada és una cosa morta (You’re done).


 

NO PUBLIQUEU DISCOS, de Lluís Nacenta. “Els dos àlbums que més m’agraden de la meva col·lecció personal no són àlbums. El primer és una sèrie d’enregistraments sobre cinta magnetofònica de Glenn Gould, que es conserven a la Library and Archives Canada (la biblioteca i arxiu nacionals de Canadà), organisme que els ha posat a disposició de qui vulgui escoltar-los en aquesta adreça…” Llegir més

 

10718430075_5535e3d65b_b


0 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.Pots escriure HTML senzill

Trackback?Últims comentaris

  • Jordi Oliveras: A mi hi ha alguna cosa de la provocació / hipòtesi inicial que no m’encaixa. Trobo que hi ha...
  • francesc.Cardeña: Bravo ! Bravissimo! A mi també m´agraden les cases com les d¨ antes però encara m´agrada mes l´idea...
  • Merce Coll: Molt be la reflexió sobre aquest abans que agrada tant, sobre tot als de mes de 60..recordant que erem...
  • Nuria Aguirre: Es plantegen, amb molta inteligència, qüestions molt importants. Aportes molt elements que obren...

Autors

Arxius

Què és Nativa.cat?

Nativa és una publicació musical editada per Indigestió (abans en paper, ara només a internet), dedicada a la cultura musical de la ciutat de Barcelona. Parlem de música des de la proximitat, des del coneixement immediat dels músics i les seves produccions, del públic i les seves reaccions, i no tant des de la cultura mediàtica global.

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )