RTN: Dignitas

(Com a part de la campanya de micro-finançament per al manteniment i transformació d’Indigestió, en la secció RetroNativa diverses persones recuperen continguts publicats anteriorment a Nativa.)

 

Els textos de la Marina Garcés per a Nativa aconsegueixen sintetitzar discussions que tenen lloc en l’actualitat, treure-les del present i emmarcar-les en un context transhistòric per tal de donar més pes encara al moment que ens ha tocat viure. Els seus textos ressalten tot allò que té a veure amb la condició humana, però sobretot amb la “condició inhumana”. “Dignitas” és un text que aprofundeix en un tema que és, alhora, una arma, una de les més clares armes contra la misèria i les desigualtats congènites al capitalisme neoliberal actual. “Nativa” sap convertir un argument abstracte en part d’una conversa coral, una resposta individual en un gest amatent d’una transformació col·lectiva.


DIGNITAS, de Marina Garcés: “Durant la primavera de 2011 la indignació va omplir les places de barris, pobles i ciutats de tota Espanya, com ho havia fet abans en altres indrets del Mediterrani i com ho continuaria fent després en altres ciutats del món. Des d’aleshores, no és només el sentiment emocional de la indignació sinó l’experiència de la dignitat en la lluita, en el suport mutu i en l’aprenentatge de la solidaritat, el que s’ha anat obrint pas entre nosaltres.” Llegir més

real34