e RTN: Barbàrie sònica |Nativa
Skip to content


RTN: Barbàrie sònica

Escrit el 11/01/2017 per Ricard Robles a la categoria RetroNativa.
Tags:
(Com a part de la campanya de micro-finançament per al manteniment i transformació d’Indigestió, en la secció RetroNativa diverses persones recuperen continguts publicats anteriorment a Nativa.)

Ramon Faura està emprenyat i en aquest article ve carregat de raons. Argumenta l’autor que Barcelona té un problema amb la música o, millor dit, una sèrie de problemes amb la música que han acabat per convertir l’expressió musical a la ciutat en “una activitat minoritària, marginal i sovint criminalitzada” o, en el millor dels casos, simplement en sinònim de soroll i molèstia.

Del que podriem anomenar una expressió categòrica (o fins i tot una exageració), Faura en fa una reflexió tan profunda com inquietant, que conclou en que la música en viu a Barcelona és una activitat proscrita.  En l’article es parla d’exclusió, d’esnobismes, de complexes i, sobretot, de poder; de poder entès en un sentit ampli i que es desplega de formes múltiples i complexes.

No deixa d’admetre l’autor que aquest problema amb la música a Barcelona li resulta enigmàtic: les causes són moltes, fins i tot innombrables. En qualsevol cas, la lúcida declinació que fa d’exemples i motius ajuda enormement a l’exposició del problema, proposa un enfoc inteligent i insòlit i  t’enfronta a reflexions que, com a mínim, ajuden a afinar l’oïda i a discenir música de soroll.


BARBÀRIE SÒNICA, de Ramon Faura: “Promoure la cultura és “generar més conflictes”. Totalment d’acord; per això encara m’interessa la paraula “cultura”. De fet, la cultura s’hauria d’encarregar sempre de fer visible aquells conflictes que els victoriosos tracten d’amagar sota l’entelèquia del consens. Però anem a la música que és, encara que no ho sembli, del que es queixa aquesta carta…” Llegir més

johann_philipp_reis_telephone


0 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.Pots escriure HTML senzill

Trackback?Autors

Arxius

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )