e 9M. Tertúlia educació i cultura. | Nativa
Skip to content


9M. Tertúlia educació i cultura.

Escrit el 05/05/2016 per admin a la categoria ARTICLES.
Tags:

Dilluns, 9 de Maig
Mapa d’idees sobre cultura i educació.
Obrirà la conversa: Judit Vidiella.

Lloc: Heliogàbal. Ramon y Cajal, 80. Barcelona.
Horari: de 10’00 a 11’30 del matí.
Assistència lliure (* veure nota final)

 

Proposem dues tertúlies per intercanviar idees i aprofundir sobre el binomi cultura i educació.

No us sonarà estrany si diem que l’educació és presentada des de múltiples contextos com la “salvació” de la cultura. El pas següent a trobar-te a un artista (músic, artista visual, actor…), un petit (o gran) empresari, o un gestor cultural lamentant-se dels seus fracassos o dificultats, acostuma a ser aquesta frase de consol: “això és un problema d’educació!”. Però, realment tenim al cap la mateixa cosa quan repetim aquest mantra comú? Sospitem que la cosa no està clara, i hi ha un munt d’imaginaris diferents darrera aquesta idea.

Ens referim a que l’educació ha de formar bons consumidors a partir d’una actitud reverencial (o respectuosa) envers la cultura? Ens referim a que una formació ben carregada de referents i codis ajudarà a un consum “de més qualitat”? Pensem que un major hàbit en relació a les pràctiques artístiques ajudarà a formar un entorn cultural més vital, vulgui dir el que vulgui dir això? Contemplem la possibilitat d’una educació cultural on el consum no sigui una conseqüència necessària?

Volem parlar d’això, i estem tramant amb la Judit Vidiella i la Laura Benítez com obrir i fer útils un parell de moments de trobada i conversa sobre aquests temes. Intentarem facilitar una mirada panoràmica que ens permeti contemplar amb amplitud els contextos, agents i missatges relacionats amb el tema, i conversar, amb qui vulgui compartir aquestes estones, sobre possibles posicionaments i preses de partit enmig d’aquest binomi que d’una banda ens interessa però de l’altra també volem mirar amb una mica de complexitat.

 

Dilluns, 9 de Maig

Mapa d’idees sobre cultura i educació.
Obrirà la conversa: Judit Vidiella.

Lloc: Heliogàbal. Ramon y Cajal, 80. Barcelona.
Horari: de 10’00 a 11’30 del matí.
Assistència lliure.

 

* L’assistència és lliure, i podeu venir el dia de la convocatòria sense cap problema, però a nosaltres ens ajuda molt que ens aviseu per a organitzar-nos millor. Si podeu, envieu-nos un correu a info@nativa.cat amb l’assumpte “tertúlia 9M” per a anunciar-nos que vindreu.

En aquest enllaç -a la part inferior de l’entrada- expliquem alguna cosa del com i perquè d’aquest format de tertúlia: https://nativa.cat/2016/04/dues-tertulies-sobre-cultura-i-educacio/


Següent tertúlia:

Dilluns, 23 de Maig
Cultura i educació (II)
Obrirà la conversa: Laura Benítez.


0 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.Pots escriure HTML senzill

Trackback?Últims comentaris

  • Pachuco Choco: Vosaltres sí que sou GUAPOS!
  • Red Pèrill: Ets la meva reina, Roger.
  • Xavi Portalés: Ets gran Pepet! 😁🎵🐥💚
  • Empe: Sí, realmente una gran exposición de la realidad urbanística. Estuve en Estambul hace un par de meses. Descubrí...

Autors

Arxius

Què és Nativa.cat?

Nativa és una publicació musical editada per Indigestió (abans en paper, ara només a internet), dedicada a la cultura musical de la ciutat de Barcelona. Parlem de música des de la proximitat, des del coneixement immediat dels músics i les seves produccions, del públic i les seves reaccions, i no tant des de la cultura mediàtica global.

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )