e 9M. Tertúlia educació i cultura. |Nativa
Skip to content


9M. Tertúlia educació i cultura.

Escrit el 05/05/2016 per admin a la categoria ARTICLES.
Tags:

Dilluns, 9 de Maig
Mapa d’idees sobre cultura i educació.
Obrirà la conversa: Judit Vidiella.

Lloc: Heliogàbal. Ramon y Cajal, 80. Barcelona.
Horari: de 10’00 a 11’30 del matí.
Assistència lliure (* veure nota final)

 

Proposem dues tertúlies per intercanviar idees i aprofundir sobre el binomi cultura i educació.

No us sonarà estrany si diem que l’educació és presentada des de múltiples contextos com la “salvació” de la cultura. El pas següent a trobar-te a un artista (músic, artista visual, actor…), un petit (o gran) empresari, o un gestor cultural lamentant-se dels seus fracassos o dificultats, acostuma a ser aquesta frase de consol: “això és un problema d’educació!”. Però, realment tenim al cap la mateixa cosa quan repetim aquest mantra comú? Sospitem que la cosa no està clara, i hi ha un munt d’imaginaris diferents darrera aquesta idea.

Ens referim a que l’educació ha de formar bons consumidors a partir d’una actitud reverencial (o respectuosa) envers la cultura? Ens referim a que una formació ben carregada de referents i codis ajudarà a un consum “de més qualitat”? Pensem que un major hàbit en relació a les pràctiques artístiques ajudarà a formar un entorn cultural més vital, vulgui dir el que vulgui dir això? Contemplem la possibilitat d’una educació cultural on el consum no sigui una conseqüència necessària?

Volem parlar d’això, i estem tramant amb la Judit Vidiella i la Laura Benítez com obrir i fer útils un parell de moments de trobada i conversa sobre aquests temes. Intentarem facilitar una mirada panoràmica que ens permeti contemplar amb amplitud els contextos, agents i missatges relacionats amb el tema, i conversar, amb qui vulgui compartir aquestes estones, sobre possibles posicionaments i preses de partit enmig d’aquest binomi que d’una banda ens interessa però de l’altra també volem mirar amb una mica de complexitat.

 

Dilluns, 9 de Maig

Mapa d’idees sobre cultura i educació.
Obrirà la conversa: Judit Vidiella.

Lloc: Heliogàbal. Ramon y Cajal, 80. Barcelona.
Horari: de 10’00 a 11’30 del matí.
Assistència lliure.

 

* L’assistència és lliure, i podeu venir el dia de la convocatòria sense cap problema, però a nosaltres ens ajuda molt que ens aviseu per a organitzar-nos millor. Si podeu, envieu-nos un correu a info@nativa.cat amb l’assumpte “tertúlia 9M” per a anunciar-nos que vindreu.

En aquest enllaç -a la part inferior de l’entrada- expliquem alguna cosa del com i perquè d’aquest format de tertúlia: https://nativa.cat/2016/04/dues-tertulies-sobre-cultura-i-educacio/


Següent tertúlia:

Dilluns, 23 de Maig
Cultura i educació (II)
Obrirà la conversa: Laura Benítez.


0 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.Pots escriure HTML senzill

Trackback?Autors

Arxius

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )