e 26G: Presentació de “Cultura en tensió” |Nativa
Skip to content


26G: Presentació de “Cultura en tensió”

Escrit el 21/01/2016 per admin a la categoria OPINIÓ.
Tags:
(Informació actualitzada el 24/1/2016)

Dimarts 26 de gener, a les 19’00h.
Lloc: Llibreria Calders (Ptge de Pere Calders 9. Barcelona).
Entrada lliure.

Amb la participació de Nando Cruz, Joan M. Gual, Lucía Lijtmaer, Marina Garcés, Rubén Martínez, Ramon Faura, Laura Huerga i Jordi Oliveras.

L’acte es concretarà en:

– Presentació del llibre i l’acte per Laura Huerga i Jordi Oliveras.

– Conversa entre Lucía Lijtmaer i Nando Cruz.

– Conversa entre Joan M. Gual i Rubén Martínez.

– Conversa entre Ramon Faura i Marina Garcés.

– Conversa oberta amb els assistents.

Presentació del llibre “Cultura en Tensió. Sis propostes per reapropiar-nos de la cultura”, un llibre que coeditem, fruit d’una proposta de Laura Huerga, amb Raig Verd Editorial, i en el que traslladem la dinàmica i continguts habituals a Nativa durant els darrers anys, al format llibre. L’eix que relliga els sis textos inclosos és la idea d’apropiar o fer nostra la cultura, atenent, des de molt diferents perspectives, a dinàmiques que l’allunyen. Vist així, és lògic que comentem dinàmiques culturals en tensió.

COBERTA CULTURA EN TENSIO

 

“Cultura en tensió és un llibre amb dues intencions principals.

En primer lloc, el d’abordar la idea de reapropiar la cultura des de diferents perspectives, en contraposició al discurs que parla de la cultura com el problema d’un seguit d’agents més o menys professionals (artistes, empreses culturals, altres…) que necessiten vendre la seva feina o creacions. A diferència d’aquests llocs, que parlen de cultura com un problema professional, i sovint reclamen el seu ordenament, aquí parlem de cultura com a pràctiques compartides i sovint en conflicte, sobre les quals sovint hi ha tensions per diverses apropiacions.

En segon terme, ens hem proposat que aquesta anàlisi crítica serveixi per obrir portes a accions concretes oferint possibilitats per aterrar la reflexió. Sense ser, ni molt menys, un manual de gestió, hem volgut que aquests textos fossin útils per a gent que des de qualsevol perspectiva es proposi dedicar temps a l’acció cultural.”

Capítols:

Classicisme punk, de Marina Garcés.

La dissolució de l’objecte, de Ramon Faura Coll.

Un programa polític per salvar la cultura lliure, de César Rendueles.

Garatges, fàbriques i marges, de Joan M. Gual.

De l’habitació al rusc, de Lucía Lijtmaer.

Trencar el marc, de Nando Cruz.


0 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.Pots escriure HTML senzill

Trackback?Autors

Arxius

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )