e (Recordatori) Tertúlia: Parlem de cultura popular |Nativa
Skip to content


(Recordatori) Tertúlia: Parlem de cultura popular

Escrit el 11/10/2015 per admin a la categoria ARTICLES.
Tags:

Dimarts, 13 d’octubre, de 10’00 a 11’30 del matí.
Tertúlia: Parlem de cultura popular.
Obrirà la conversa: Jaume Ayats.
Lloc: Ateneu La Torna. Sant Pere Martir 37. Barcelona.
Assistència lliure (llegiu la nota final del text).

En els darrers temps hem tornat a sentir a parlar molt en diversos llocs i en sentits diversos de cultura popular, i hem pensat que aquest podria ser un bon tema per recuperar aquella tradició dels esmorzars d’Indigestió que vam deixar aturada ja fa molt de temps.

Cultura popular, per què en els darrers temps ens hem tornat a trobar amb músics inquiets que topen amb dilemes entre recuperar la tradició i actualitza-la, entre cantar per la gent que tenen davant i ser fidels a unes arrels, entre pensar el popular com una sonoritat i pensar-ho com una manera de fer.

Cultura popular, per què alguns van o anem desplaçant la identificació del popular de la tradició anglosaxona a la llatinoamericana, oriental o africana, (o a la música electrònica!) i el nostre instint ens diu que estem perseguint alguna cosa veritablement popular però no ens aclarim.

Cultura popular, per què en els nous marcs polítics i institucionals que s’obren hem vist molta gent preguntant-se què ha de ser una acció a favor d’una cultura per a tothom i pel camí s’obren mil dubtes.

Per a obrir el foc i acompanyar-nos en la conversa, hem convidat a xerrar els 20 minuts inicials a Jaume Ayats, músic, professor d’etno-musicologia, director del Museu de la Música de Barcelona, que ja ens ha ajudat en altres ocasions a pensar en aquestes coses. Al final us enllacem un parell de textos seus per si us ve de gust començar a donar-hi voltes.

La idea és trobar-nos un grapat de persones, mentre prenem un cafè, i amb el temps acotat, per a obrir un diàleg col·lectiu sobre qüestions culturals que ens inquietin, amb un to a mig pas entre la reflexió conceptual i les preguntes sobre què fer i com fer, i amb més voluntat de veure’ns les cares i contrastar parers que d’arribar a conclusions definitives. Trobar-nos gent que necessitem parlar amb gent de qüestions que ens inquieten.

Començarem i acabarem puntuals! (I, si el tema dona de sí, hi tornarem un altre dia per continuar la conversa).

NOTA FINAL: Per participar a la tertúlia no cal cap mena d’inscripció, però ens aniria molt bé i ajudaria a organitzar-nos, que ens envieu un correu a info@nativa.cat, amb l’assumpte TERTÚLIA, per avisar-nos de que teniu intenció de venir. També ens podeu escriure a aquest correu per qualsevol precisió, informació o altra comunicació que ens vulgueu adreçar.

Alguns textos:

– Entrevista a Jaume Ayats, per Marc Balfagón.

– ¿Políticas culturales? Sería una buena idea, de Jaron Rowan


0 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.Pots escriure HTML senzill

Trackback?Autors

Arxius

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )