e Quina cançó vols que canti la Maria? |Nativa
Skip to content


Quina cançó vols que canti la Maria?

Escrit el 09/11/2014 per admin a la categoria Ràdio Nativa.
Tags:

Ens hem posat d’acord amb la Maria Rodés per obrir aquesta consulta:

¿Quina cançó t’agradaria que la Maria Rodés versionés?

Llencem la pregunta a l’aire, i entre les respostes i propostes que rebem, ella en triarà una, la cantarà i enregistrarà, i l’estrenarem per a que la pugueu escoltar, al programa de Ràdio Nativa, que també estrenarem, valgui la redundància, el proper 26 de novembre a les nou del vespre.

Però anem a pams. Per què una versió? Doncs la Maria tindrà la seva resposta, però per a nosaltres és una forma magnífica de posar en qüestió la visió sublimada del músic que crea des del no-res, i de defensar, en canvi, una visió de la música com una activitat, més que com un producte, i com una activitat que té molt de comú i compartida. Comú i compartida entre els qui canten i els qui escolten i comú i compartida amb altres persones que, en altres temps i en altres espais han cantat i escoltat de manera similar a nosaltres. Una versió pot representar molt bé això, i, per cert, és una activitat d’allò més comuna en societats més cantarines que la nostra.

I més preguntes: Quina mena de versió li podem proposar? Doncs per aquesta primera ocasió, i sense saber si ha de servir de precedent per altres, ens hem posat d’acord en demanar-vos cançons que per a vosaltres tinguin un sentit social i/o polític especial. La Maria també ens ha deixat aquesta pista sobre el que li ve de gust cantar aquests díes, vosaltres veureu si ho voleu tenir en compte… “si em pregunteu que em ve de gust cantar, ara així en abstracte, diria que em sento atreta per les cançons d’arrel, anònimes, que porten anys cantant-se perquè formen part de la memòria col·lectiva d’un territori. Suposo que parlo de folklore. Pero tampoc em feu massa cas, com deia John Cage les millors idees són les que no estan dins dels nostre cap.”

I com? Doncs envia’ns un correu amb l’assumpte LA VERSIÓ a radio@nativa.cat, amb el títol i les pistes que consideris necessàries per localitzar la cançó, i una explicació breu sobre per què t’agradaria que cantés aquesta. Data límit: el 15 de novembre, que necessitarà uns díes per triar i cantar.

La cançó escollida serà emesa el dia 26 de novembre al programa estrena de ràdio nativa. Properament us donarem més informació sobre aquest programa.


0 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.Pots escriure HTML senzill

Trackback?Autors

Arxius

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )