e Los problemas fundamentales no son culturales | Nativa
Skip to content


Los problemas fundamentales no son culturales

Escrit el 07/09/2014 per Roser Mendoza a la categoria Bagdadcafebcn.
Tags: .

Aquesta cita es publica originalment a Bagdadcafebcn

«La política no es la sirvienta obediente de la cultura; más bien, la cultura es producto de la política. (…) Hemos aprendido lo suficiente de esta experiencia como para saber que el éxito o el fracaso de una cultura radical dependerá finalmente de un único y solo hecho, a saber: la suerte de que corra una movilización política de más amplio calado. (…) Los problemas fundamentales a los que nos enfrentamos en el nuevo milenio -guerras, hambre, pobreza, enfermedad, endeudamiento, drogas, contaminación ambiental, desplazamiento de población- no son problemas esencialmente «culturales». No, no son primordialmente cuestiones de valor, de simbolismo, de lenguaje, de tradición, de pertenencia a un lugar o de identidad, y menos aún cuestiones de arte»

Terry Eagleton (2001) «La idea de cultura. Una mirada política sobre los conflictos culturales». Barcelona. Paidós. pp. 95, 130,192


0 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.Pots escriure HTML senzill

Trackback?Últims comentaris

  • Joan Cantin: M’ho he de tornar a llegir. Amb un cop no n’he tingut prou.
  • Merce Coll: Aplaudeixo la reflexió. Allargar el meu comentari seria pura redundància
  • enric pedascoll: Gràcies Ramon per posar paraules a un sentiment que segur més d´un compartim. Tots aquest...
  • josep rovira: Hola Has oblidat la maxima tutóloga de la TV3 i de totes les cadenes de radio catalanes que es fan i es...

Autors

Arxius

Què és Nativa.cat?

Nativa és una publicació musical editada per Indigestió (abans en paper, ara només a internet), dedicada a la cultura musical de la ciutat de Barcelona. Parlem de música des de la proximitat, des del coneixement immediat dels músics i les seves produccions, del públic i les seves reaccions, i no tant des de la cultura mediàtica global.

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )