e Taxi |Nativa
Skip to content


Taxi

Escrit el 11/07/2014 per Olga Ábalos a la categoria Peus de pàgina.
Tags:

PEU DE PÀGINA #18

El taxista és d’aquella raça d’entre els autònoms que ha desenvolupat una manera intrínseca de llegir la realitat i moure’s pel món. La seva activitat recau en esperar, observar i circular, no necessàriament en aquest ordre, durant moltes hores al dia. Veuen moltes coses i pensen moltes coses. El seu modus vivendi fluctua en consonància a altres activitats econòmiques que neixen i moren al seu voltant, com els grans esdeveniments. Els taxistes de Palafrugell fa 14 edicions que cobreixen les necessitats del públic i l’organització del Festival de Cap Roig, a la zona de Calella de Palafrugell, un dels pobles inclosos dins del seu terme municipal. El certamen es celebra en uns jardins amb castell de difícil accés -que des del 1969 gestiona i conserva l'”Obra Social” de La Caixa-. No s’hi pot arribar amb transport públic i la carretereta que hi passa es converteix en una autèntica ratera els dies de festival. Els taxistes saben que són els més buscats i desitjats aquells dies. És el seu feu.

Pujo a un taxi a la parada a Palafrugell. Aquella nit tocava Elton John en la jornada inaugural.

– Hola. A Cap Roig, siusplau.

El taxista fa que sí amb el cap i un lleu somriure. Al cap d’una estona li pregunto…

– Això del festival… suposo que els dóna feina, oi?

– i tant! però depèn del concert. Per exemple, aquest any tindrem més feina el dia de David Bisbal que el dia d’Antonio Orozco…

– Ah!

– … Perquè el Bisbal mou moltes nenes i l’Orozco, no tant, ja veuràs!

– Llavors es miren la programació?

Claro! Cada any repassem els artistes per saber quins dies tindrem més feina. Sobretot la cosa funciona quan ve gent important, com Elton John avui. Mira, demà tenim la cantada d’Havaneres a Calella i es posa a tope. Prefereixo mil vegades Cap Roig. Quan hi ha les Havaneres no es pot treballar!

Arribem.

– Té, et dono la meva targeta per si després has de baixar.


0 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.Pots escriure HTML senzill

Trackback?Autors

Arxius

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )