e Jornada: Música popular i política, una parella amb molta vida /Nativa Jornada: Música popular i política, una parella amb molta vida /
Skip to content


Jornada: Música popular i política, una parella amb molta vida

Escrit el 11/05/2014 per admin a la categoria PUBLICITAT.
Tags:

vilaseca2

Divendres 16 de Maig, a les 12’00h, a Vila-Seca, dins la 15ª Fira de Música al Carrer.

Amb aportacions inicials de Javier Rodrigo, Marc Balfagón, Lucía Lijtmaer i Enric Montefusco. Coordinada per Jordi Oliveras (Indigestió).

Adreçada músics, periodistes, gestors i agents musicals i culturals de tota mena, i qualsevol altra persona que es senti interessada pel tema.

En els darrers temps, la implicació política en l’activitat musical torna a ser un tema vigent. Probablement és cosa dels temps que vivim, on el debat polític ha pres rellevància. Ho podem veure, per exemple, en com s’ha convertit en una pregunta recorrent en entrevistes als mitjans de comunicació. O en les converses i debats sobre el darrer vídeo d’Amaral o el darrer disc de Nacho Vegas.

Sorgeixen amb facilitat vells arguments i contra-arguments que havíem amagat a l’armari dels temps, i ens adonem que no ens serveixen igual en el present. La cançó protesta i la seva suposada manca de poesia. L’artista com a figura pública que s’ha de definir o no. Les connotacions en les formes de gestió, més independents o més sotmeses a qui millor pagui. La dimensió política d’allò performatiu.

Com sigui, tenim la sensació que és un debat viu que ens implica, concerneix i exigeix a molta gent que ens belluguem a l’entorn de la música, i sobre el qual val la pena que intercanviem impressions i busquem pistes per pensar i actuar en les nostres diverses activitats.

Aquest serà l’objecte d’aquesta trobada.

Per a més informació:

www.firacarrer.cat

 

________


0 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.Pots escriure HTML senzill

Trackback?Últims comentaris

Autors

Arxius

Què és Nativa.cat?

Nativa és una publicació musical editada per Indigestió (abans en paper, ara només a internet), dedicada a la cultura musical de la ciutat de Barcelona. Parlem de música des de la proximitat, des del coneixement immediat dels músics i les seves produccions, del públic i les seves reaccions, i no tant des de la cultura mediàtica global.

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )