Skip to content


Heroïna

Escrit el 01/03/2014 per Olga Ábalos a la categoria Peus de pàgina.
Tags:

#3 HEROÏNA*

La mort de Philip Seymour Hoffman ha tornat a posar en boca de tothom les xeringues i les paperines, com si fossin els objectes que un vell conegut del passat ens ha deixat en el present. La nostra memòria col·lectiva, tan avesada a fer generalitzacions i a connectar punts, ens fa relacionar aquesta droga amb la dècada dels 80, l’esplendor dels quinquis, la pel·lícula “El Pico”, experiments públics com els de Perry Farrell (Jane’s Addiction) i o el primer film destacable d’Al Pacino com a actor protagonista, “The Panic in Needle Park” (1971). La cinta descriu una crua combinació d’heroïna i la ciutat de Nova York. La mateixa combinació que va ser letal per Hoffman i va ser molt recorreguda en les necrològiques de Lou Reed fa uns mesos.

La primera vegada que l’exmembre de The Velvet Underground va actuar a Barcelona era l’any 1975 i li van prohibir tocar el tema “Heroin”, del disc “Rock’n’roll Animal”. Els grisos tenien l’ordre d’entrar en acció i detenir-lo si cantava la cançó censurada pel règim franquista. L’escriptor Jordi Sierra i Fabra, un dels grans cronistes del rock i el pop del nostre país, va ser un dels que va aconseguir que el malaguanyat novaiorquès actués a Barcelona. En la seu de la seva fundació personal, al barri de Les Corts, s’hi poden veure entrades originals d’aquell concert així com un munt de memorabilia interessants, records, l’original d’aquell arbre genealògic del rock català del 69 al 75 i tots els seus llibres publicats. Si us hi deixeu caure i teniu la sort que hi sigui, pregunteu-li sobre Lou Reed. Us explicarà detalls d’aquell concert del 1975 i de molts altres capítols de la nostra història del rock en primera persona.


0 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.Pots escriure HTML senzill

Trackback?Últims comentaris

  • Montse: Me ha encantado leerlo. Gracias!
  • vivi: que preciosidad y cuanta verdad!!! yo tengo gemelos, e 5 anhos, os dejo imaginar!!!
  • Pilar: Clavado. Ahora me entiendo algo!!!!!
  • Ines: Me he sentido súper identificada y eso que llevo sólo 13meses de madrevieja, nos desdibujamos de lo publico y...

Autors

Arxius

Què és Nativa.cat?

Nativa és una publicació musical editada per Indigestió (abans en paper, ara només a internet), dedicada a la cultura musical de la ciutat de Barcelona. Parlem de música des de la proximitat, des del coneixement immediat dels músics i les seves produccions, del públic i les seves reaccions, i no tant des de la cultura mediàtica global.

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)indigestio.com

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )