e Blues (II) | Nativa
Skip to content


Blues (II)

Escrit el 22/03/2014 per Olga Ábalos a la categoria Peus de pàgina.
Tags:

PEU DE PÀGINA #7:  Blues (II)

El director de cinema David O. Russell va ser crític de jazz i això es nota en les bandes sonores de les seves pel·lícules. En la del seu darrer film “La gran estafa americana” (2013) hi ha una composició que en destaca especialment perquè forma part de la pròpia trama, com un personatge més que apareix en moments clau. Es tracta de “Jeep’s Blues”, una composició que Duke Ellington i el saxofonista de la seva orquestra, Johnny Hodges, van escriure plegats el 1938. Russell explica en una entrevista a la cadena CBS que aquest tema va ser un dels pilars de la ressurrecció musical d’Ellington quan el va reinterpretar en el Festival de Newport de 1956. Per aquest motiu volia que també fos el pilar de la relació d’amor entre els dos personatges principals del seu film, Irving Rosenfeld (Christian Bale) i Sydney Prosser (Amy Adams). El director va escriure l’escena en què ambdós es van conèixer de tal manera que pogués citar “Jeep’s Blues” en els diàlegs. Tot es desencadena gràcies a un curiós bracelet amb la cara del músic que llueix Sydney (una peça única de bijuteria de l’artista Gail Herpst que una de les productores del film va trobar buscant per internet) i que trasllada l’admiració obligada cap a un músic històric a un terreny més pop, proper al del fenòmen fan.

[youtube Z_IOP25oyTo 640 360]

Duke Ellington va morir l’any 1974 a la ciutat de Nova York.


0 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.Pots escriure HTML senzill

Trackback?Últims comentaris

  • Ramon: Gràcies!! Feia temps que no l’escoltava i va ser com una epifania looser molt saludable. :)
  • Mon1889: M’ha agradat molt l’article. Hi reconec moltes veritats. A part que una referència final als...
  • Rosana: perdón, 7 años
  • Rosana: Han pasado 13 años desde que escribiste tu respuesta a ese articulo y aqui estoy, en Argentina – al...

Autors

Arxius

Què és Nativa.cat?

Nativa és una publicació musical editada per Indigestió (abans en paper, ara només a internet), dedicada a la cultura musical de la ciutat de Barcelona. Parlem de música des de la proximitat, des del coneixement immediat dels músics i les seves produccions, del públic i les seves reaccions, i no tant des de la cultura mediàtica global.

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )