e Ungles | Nativa
Skip to content


Ungles

Escrit el 22/02/2014 per Olga Ábalos a la categoria Peus de pàgina.
Tags:

PEUs DE PÀGINA #2 – UNGLES

El cantautor Isaac Ulam és d’aquells tipus amb una mentalitat clarivident per la música. Amb una veu basta, sempre a punt de desafinar, viu l’art de tocar i cantar com un fet natural. De fet és l’herència del seu avi i del seu pare, que sortien a pescar i cantar havaneres. A Blanes. Ell encara viu a Blanes i surt a pescar amb una barca petita.

La darrera vegada que el vaig veure, durant els concerts en què presentava el disc que va fer amb José Domingo “Temple d’aigua i llum” (Bankrobber, 2013), tenia les ungles brutes, com un mecànic, un artesà, algú que viu de treballar amb les mans. S’ha construït un estudi de gravació amb les seves manetes, les mateixes amb les que toca havaneres, jotes i altres cançons de regust tradicional amb la guitarra.

Ai, els músics, éssers de mans atlètiques, àgils i precises. El meu pare s’ha passat la vida amb les ungles amb un rivet negre de greix, com els mecànics. Després de passar un temps a la fàbrica de l’AEG de Terrassa, on treballaven la major part d’obrers immigrats del sur de l’estat durant els 70, va treballar durant 40 anys a la cooperativa metal·lúrgica Inducar, tota una institució a la ciutat, fent peces de cotxe. Era i segueix sent bo amb les mans. Encara recordo quan ell sol era capaç d’arreglar el motor del Seat 600 familiar de color crema.


0 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.Pots escriure HTML senzill

Trackback?Últims comentaris

  • francesc.Cardeña: Bravo ! Bravissimo! A mi també m´agraden les cases com les d¨ antes però encara m´agrada mes l´idea...
  • Merce Coll: Molt be la reflexió sobre aquest abans que agrada tant, sobre tot als de mes de 60..recordant que erem...
  • Nuria Aguirre: Es plantegen, amb molta inteligència, qüestions molt importants. Aportes molt elements que obren...
  • Fab: Me has dejado sin palabras, porque me las has arrancado una por una para decir lo que a mí se me enreda en la...

Autors

Arxius

Què és Nativa.cat?

Nativa és una publicació musical editada per Indigestió (abans en paper, ara només a internet), dedicada a la cultura musical de la ciutat de Barcelona. Parlem de música des de la proximitat, des del coneixement immediat dels músics i les seves produccions, del públic i les seves reaccions, i no tant des de la cultura mediàtica global.

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )