e L’espai també és polític |Nativa
Skip to content


L’espai també és polític

Escrit el 19/01/2014 per Roser Mendoza a la categoria Bagdadcafebcn.
Tags:

Aquesta cita es publica originalment a Bagdadcafebcn

gamonal_2

«L’espai no és un objecte científic separat de la ideologia o de la política, sempre ha estat polític i estratègic. Si l’espai té aparença de neutralitat i indiferència davant dels seus continguts, i per això sembla ser «purament» formal i l’epítom d’abstracció racional, és precisament perquè ja ha estat ocupat i utilitzat […]. L’espai ha estat format i modelat per elements històrics i naturals, però això ha estat un procés polític. L’espai és polític i ideològic. És un producte literàriament ple d’ideologies.»

«L’espace n’est pas un objet scientifique détourné par l’idéologie ou par la politique; il a toujours été politique et stratégique. S’il a un air neutre, indifférent par rapport au contenu, donc «purement» formel, abstrait d’une abstraction rationnelle, cet espace, c’est précisément parce qu’il est déjà occupé, aménagé (…). L’espace a été façonné, modelé, a partir d’éléments historiques ou naturels, mais politiquement. L’espace est politique et idéologique. C’est une représentation littéralement peuplée d’idéologie.»

Henri Lefebvre (1970) «Réflexions sur la politique de l’espace». Espaces et sociétés, Vol 1 p.3

Podeu consultar l’article a:  https://gallica.bnf.fr/ark:/12148/bpt6k5613856s/f5.image


0 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.Pots escriure HTML senzill

Trackback?Autors

Arxius

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )