e 3 de Maig: Una gestió més comunitària de la música |Nativa
Skip to content


3 de Maig: Una gestió més comunitària de la música

Escrit el 27/04/2013 per admin a la categoria ACTIVITATS D'INDIGESTIÓ.
Tags:

JORNADA DE TREBALL – Buscant un model de gestió més comunitari per la música

3 de Maig de 2013. 12:00-14:30h
Lloc: Sala Pau Casals- Hotel Atenea Aventura – Avinguda de Ramon d’Olzina, 52. Vila-Seca

Tal com van les coses podem pensar que durant molts anys hem cregut en un model de la música com a negoci, més basat en fantasies que en la realitat. Els números rarament parlen de negocis amb benefici quan ens fixem en la música d’aquí. I quan ho fan -potser hauríem de dir quan ho feien- els ingressos provenen més de fonts indirectes -sector públic, drets d’autor, publicitat,…- que del rendiment directe de l’activitat.

D’altra banda, sovint hem vist com la idea que molts músics, gestors públics, periodistes, agents musicals, gent d’associacions i altres, tenim de la música com a bé social i cultural, perd entitat quan entrem en suposades lògiques de mercat.

Potser és bon moment, doncs, per replantejar-nos què estem fent, quin llenguatge assumim i quins projectes de futur suposem desitjables, i de plantejar-nos models de gestió de la música més propers a un cert ideal de música lligada a la gent que molts desitgem. Models que potser no cal buscar en un futur imaginari sinó que potser podem trobar donant valor a algunes pràctiques ja existents, aquí i en altres entorns.

Ho farem en una jornada que serà un espai de reflexió compartit. Inclourà, això si, convidats que ens aportaran les seves reflexions sobre aquestes qüestions, i també hi haurà moments per al treball en grup i per al debat general.

Convidats:

> Dani Granados (Producciones Doradas, membre del grup Taràntula, membre de ZZZINC)

> Lluís Nacenta (Musicòleg, crític i comissari, coordinador del Màster en Art Sonor de la Universitat de Barcelona).

> Quimantú Segura (Antropòleg, gestor cultural, tècnic de so, músic –Gato el Qiman-, director de La Bàscula)

> Albert Bardolet (Director de l’ Àrea de Música de l’ICEC).

Coordina la Jornada: Indigestió (i la condueix Jordi Oliveras).

Organitza: FIM (Fira de música al carrer de Vila-Seca).

Inscripció gratuïta: https://www.firacarrer.cat/cms/index.php/fimpro/acreditacio-pro


0 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.Pots escriure HTML senzill

Trackback?Autors

Arxius

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )