e "Batalla cultural"… ¿entre quiénes? | Nativa
Skip to content


“Batalla cultural”… ¿entre quiénes?

Escrit el 16/12/2012 per Roser Mendoza a la categoria Bagdadcafebcn.
Tags:

Aquesta cita es publica originalment a Bagdadcafebcn.

«La cultura es, por definición, un campo de batalla perpetuo (el título de un célebre texto de Freud, ‘El malestar en la cultura’, debió en verdad traducirse por ‘La cultura como malestar’); y donde, al revés, son los momentos de aparente ‘paz’ los que deben considerarse ‘anomalías’ producidas por la ‘hegemonía’ del pensamiento dominante, que –como habría dicho Adorno– siempre pretende presentar la realidad (social, cultural, política) como reconciliada, o al menos potencialmente reconciliable. (…) Entre el ‘Estado’ y el ‘Mercado’ no hay una auténtica ‘batalla cultural’: una auténtica ‘batalla cultural’ es la que apunta a re-definir la lógica misma de las estructuras de poder de una sociedad, cosa que no puede -aunque quisiera- hacer un gobierno ‘burgués’, por más ‘progresista’ que se auto-defina.»

Eduardo Grüner (2011) «‘Batalla cultural’… ¿entre quiénes?» La Tecl@ Eñe. Revista Digital de Cultura y Política


0 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.Pots escriure HTML senzill

Trackback?Últims comentaris

  • Pachuco Choco: Vosaltres sí que sou GUAPOS!
  • Red Pèrill: Ets la meva reina, Roger.
  • Xavi Portalés: Ets gran Pepet! 😁🎵🐥💚
  • Empe: Sí, realmente una gran exposición de la realidad urbanística. Estuve en Estambul hace un par de meses. Descubrí...

Autors

Arxius

Què és Nativa.cat?

Nativa és una publicació musical editada per Indigestió (abans en paper, ara només a internet), dedicada a la cultura musical de la ciutat de Barcelona. Parlem de música des de la proximitat, des del coneixement immediat dels músics i les seves produccions, del públic i les seves reaccions, i no tant des de la cultura mediàtica global.

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )