e La cultura és la base de la imaginació democràtica |Nativa
Skip to content


La cultura és la base de la imaginació democràtica

Escrit el 21/10/2012 per Roser Mendoza a la categoria Bagdadcafebcn.
Tags:

Aquesta cita es publica originalment a Bagdadcafebcn.

«La vàlua de les pràctiques culturals com a motor de la consciència ciutadana i de l’exercici dels drets humans és una dimensió que creix amb el decurs dels anys. La convicció que la cultura forma part de les pràctiques expressives dels ciutadans en tant que mitjà i missatge alhora és compartida per nombrosos analistes contemporanis. Aquesta constatació deriva en dues direccions: la primera, es refereix a la importància de les relacions culturals en tant que participació ciutadana, exponent del reconeixement social i de la capacitat d’entesa entre els individus d’una comunitat. La segona, es refereix a la reconstrucció dels drets humans del ciutadà de fi de segle XX. Un eixamplament i redefinició que atorguen renovada importància als drets immaterials de l’individu, dels grups i dels territoris.

Aquesta consciència evidencia la configuració moral del ciutadà en reconèixer-li la capacitat de crear de cap i de nou l’univers de significats que dóna sentit al seu món.»

Eduard Delgado (1994) «10 anys de reflexió sobre la cultura de proximitat» En Interacció’94 Barcelona. Diputació de Barcelona. Àrea de Cultura. p.162


0 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.Pots escriure HTML senzill

Trackback?Autors

Arxius

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )