e Dos vídeoclips amb El Guincho |Nativa
Skip to content


Dos vídeoclips amb El Guincho

Escrit el 07/10/2012 per Quique Ramos a la categoria Re-Visions.
Tags: .

Imagino que gairebé tots els videoclips tenen una història secreta al darrere, però jo no havia tingut l’experiència de viure-la. Començaré pel principi.

[vimeo 15274619 640 512]

Un dia em va trucar l’Alba de producció de Canadà per preguntar-me si volia sortir al nou videoclip de El Guincho. Em va explicar que el dirigiria el Nico (Nicolás Mendez) i que volia que al videoclip estigués alguna de la gent que estava als primers concerts de El Guincho, que hi sortissin amics del Pablo i alguns dels amics amb qui ell mateix (el Nico) va estar ballant i perdent els papers als primers concerts del Guincho. Havien pensat en una escena per cada una d’aquestes persones (a mi em va tocar la del contorsionista que es mossega el peu) i els feia il·lusió que el vídeo tingués aquesta intra-història. No vaig poder dir que no.

El rodatge va ser molt maco, l’equip de Canadà estava emocionadíssim i celebraven cada escena amb orgull i entusiasme. Et trobaves amb amics que arribaven o sortien per fer una altre escena i entre tots, també estava el Pablo gaudint-ho tot. Al vídeo hi surt, per exemple, l’escriptor Miqui Otero i vària de la gent que circulava pel concert al Our Favourite Club que ell organitzava i que per molts de nosaltres va ser un moment màgic. Era el segon concert de El Guincho i una de les experiències musicals més increïbles que he viscut mai. Si heu llegit el llibre del Miqui, “Hilo Musical”, recordareu el moment de la festa al parc d’atraccions: aquella nit va ser exactament allò. Algunes de les cares que reconec d’aquella nit al vídeo: la Leti, el Dani, la Tuixen, el Luis, el Mario, l’Aleix, el Borja…

A “Bombay” també hi surten el director Marçal Forés (i un homenatge al seu curt “Yeah yeah yeah”, en forma d’ós panda i pistoles), favorit de la gent de Canadà i guitarra de Pelea!, que acabarien traient el seu LP amb el segell de la productora; els Extraperlo, amics del Pablo i gairebé grup germà (el Borja i l’Aleix son el seu grup de directe, i el Pablo ha produït el seu darrer disc), el guitarrista dels Punsetes (el Pablo també els ha produït el darrer disc), el fotògraf Adrià Cañameras

No és una cosa importantíssima saber qui som, però saber que hi som afegeix una altre capa de significat. Tots estàvem llavors i la gent de Canadà d’alguna manera van voler que hi estiguéssim per sempre. M’alegra molt que un vídeo fet tan des de dins del món del músic servís per projectar a la productora a nivell internacional. Amb aquell vídeo van guanyar els bons.

A “Bombay” hi havia un munt d’amics del Pablo-Guincho, entre ells l’Adrià Cañameras. Ell va fer la foto de la portada de “Pop Negro”, les fotos que van fer servir per la promoció del disc, i també la portada d’aquesta joia amagada que va ser “Piratas de Sudamerica”, un EP on el Pablo revisava alguna de les seves cançons favorites. A aquest segon disc pertany la cançó “Hindou”, original dels Lecuona Cuban Boys.

[youtube odhxuIEcIgs 640 512]

L’Adrià sempre ho està mirant tot amb curiositat i sense por, per això no m’estranya el més mínim que en algun moment se li encengués la bombeta i tingués ganes de fer imatges en moviment. Recordo que un dia em va parlar d’una càmera que feia unes imatges molt maques. Crec que va ser de nit i per això no ho recordo gaire bé. Tornant al vídeo: ells dos son molt amics, i l’Adrià també és amic de la gent de Canadà. Sense saber gaire com es va fer: em puc imaginar perfectament al Pablo i l’Adrià pensant una petita història, organitzant una tarda al parc de la Ciutadella, un lloc amb aigua, pedres i verd. Un petit pirata. A l’Adrià demanant consell als seus amics en aspectes tècnics, sobretot a l’hora del muntatge. El mateix que amb “Bombay” però al revés, cap a dins, la història entre dos amics més que la història d’una festa. No sé si el rodatge va anar exactament així però per mi te sentit: el vídeo destil·la intimitat, descobriment, joc i estima, es senzillíssim i ple de màgia veritable.


0 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.Pots escriure HTML senzill

Trackback?Autors

Arxius

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )