e La cultura no és un luxe |Nativa
Skip to content


La cultura no és un luxe

Escrit el 22/07/2012 per Roser Mendoza a la categoria Bagdadcafebcn.
Tags:

Aquesta cita es publica originalment a Bagdadcafebcn.

«Culture is not a luxury, but a necessity»

Gao Xingjian. The Nobel Prize in Literature 2000

«La cultura no es un lujo que podamos permitirnos sólo en las épocas faustas. Su misión es formular las preguntas esenciales. ¿Quiénes somos? ¿Dónde vamos? ¿Qué pretendemos construir? ¿Qué sociedad? ¿Qué civilización? ¿Y basadas en qué valores? ¿Cómo usar los recursos gigantescos que nos brinda la ciencia? ¿Cómo convertirlos en herramientas de libertad y no de servidumbre?»

Amin Maalouf. Premio Príncipe de las Letras 2010

«La culture n’est pas un luxe qu’un pays peut se permettre quand tout va bien; c’est un élément structurant de notre paysage économique»

Aurélie Filippetti. Ministre de la Culture Français

«La culture en Europe n’est pas considérée comme un luxe. Si l’instruction publique représente une exigence démocratique fondamentale, la culture y est soutenue et diffusée, notamment en tant que concours à la formation de citoyens susceptibles de participer à la vie démocratique de leur pays»

Jean-Miguel Pire. Chercheur Institut National d’Histoire de l’Art, France

«La cultura no és un luxe, ni un capritxo, ni una frivolitat, ni una conseqüència del progrés i el benestar, sinó un dels seus motors i senyals més prominents, i cap comunitat que es prea ella mateixa deixa de posar-la en un lloc destacat entre les seves prioritats»

Manifest No retalleu la cultura

«Culture is not a luxury, it is not something only aesthetic, it is ethical, Human ethics are expressed truly in culture, in music, in opera, in theatre. It is ridiculous to think you can resolve economic problems by cutting culture»

Daniel Barenboim.  Music director of symphonic orchestras

«Culture is often seen as a luxury for the elite. This is a complete misconception. It is impossible to imagine how our societies could protect and develop other fundamental rights if they overlook the fact that these rights were brought about by cultural development. Culture is not a luxury reserved for the elite, but a right for everyone»

Gvozden Srecko Flego. Chair of the PACE Committee on Culture, Science and Education

«Culture is not a luxury in our lives, nor a mere embellishment to the material tasks of daily existence. It is the texture of our living. Our culture is the aggregate of our actions and aspirations, interests and passions, values and beliefs»

Creative Future – A Culture Strategy for Wales

«La culture n’est pas un luxe, un supplément d’âme octroyé au prorata d’une hypothétique prospérité. Une crise est toujours culturelle car elle remet en cause les représentations que les sociétés ont d’elles-mêmes. Le désarroi suscité par le contexte actuel exprime bel et bien une crise de notre imaginaire commun. L’engagement du politique en faveur de la culture, en dépit des clivages, est donc une question de première nécessité»

Collectif d’auteurs, de comédiens, de chorégraphes, de metteurs en scène et de directeurs de centres dramatiques nationaux, France

«¡La cultura no es un lujo! Es la base para el desarrollo de la sociedad»

Alexandr Sokurov. León de Oro Festival de Venecia 2011


0 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.Pots escriure HTML senzill

Trackback?Autors

Arxius

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )