e Hipersons – Música i sentit polític /Nativa Hipersons – Música i sentit polític /
Skip to content


Hipersons – Música i sentit polític

Escrit el 15/04/2012 per admin a la categoria Art i compromís polític, Arxius d'audio, Hipersons.
Tags:

Fa uns mesos, ens va semblar significativa el que consideràvem una forta desconnexió entre l’activitat musical, i cultural en general, i el moment polític i social que estàvem, i estem, vivint. El que més ens sorprenia era la unanimitat en el silenci, que ben poca gent s’apropés al tema d’una manera en que ens sentíssim reflectits. Probablement, pensàvem, hi ha un refús a com s’ha treballat i utilitzat aquest vincle en altres moments històrics. També ens preocupava una altra qüestió de fons: volia dir això que les recerques musicals actuals eviten els vincles amb la realitat, ja no només política i social, sinó de qualsevol altra mena? Vam preguntar-nos també si aquesta era una qüestió general que afectava de la mateixa manera a la música popular a tot el mon, o si hi havia alguna particularitat a Catalunya i Espanya. I finalment, es clar, també pensàvem que tot això potser era un reflex fidel d’una actitud social general, no només dels creadors, envers tot allò polític, consistent en negar-ho i no veure-ho.

Com que el tema ens preocupava, vam decidir posar en marxa una petita recerca relacionada amb aquest delicat vincle entre música i sentit polític. Una recerca que havia d’incloure converses entre músics i gent que s’ho mirava des de fora, i que s’havia de reflectir en quatre cançons o peces musicals i quatre textos. Més o menys, aquest va ser el punt de partida d’aquest laboratori Hipersons, que s’ha concretat en els treballs amb Tarannà, Inspira, Cabo San Roque i Liannallull que hem anat publicant les darreres setmanes.

A continuació, un cop finalitzat, recuperem el conjunt del treball, amb els quatre enregistraments i amb enllaços a les entrades publicades.

DIANA EN ESPIRAL, de Taranná (text sobre el procés):

 

LES MANS CANSADES, d’Inspira (text sobre el procés):

 

FORN DE DITS, de Cabo San Roque (text sobre el procés):

 

ELLS SÓN ELS RADICALS, de Liannallull (text sobre el procés):

 


0 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.Pots escriure HTML senzill

Trackback?Últims comentaris

Autors

Arxius

Què és Nativa.cat?

Nativa és una publicació musical editada per Indigestió (abans en paper, ara només a internet), dedicada a la cultura musical de la ciutat de Barcelona. Parlem de música des de la proximitat, des del coneixement immediat dels músics i les seves produccions, del públic i les seves reaccions, i no tant des de la cultura mediàtica global.

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )