e Aquesta culturització no ha promogut ciutadania activa |Nativa
Skip to content


Aquesta culturització no ha promogut ciutadania activa

Escrit el 15/04/2012 per Roser Mendoza a la categoria Bagdadcafebcn.
Tags:

Aquesta cita es publica originalment a Bagdadcafebcn.

[vimeo 34525691 640 360]

«La qüestió central és que la ciutat creativa no és sostenible, i de forma similar als mercats mundials de capital, tard o d’hora s’ensorrarà sota el pes de les seves pròpies contradiccions. (…)  En conjunt, els impactes d’aquesta “culturització” de la ciutat creativa no han promogut una ciutadania més activa, sinó més aviat, una desvinculació de la població dels mecanismes de desenvolupament urbà. S’ha limitat a esdevenir una forma de fer la ciutat més bella, agradable i atractiva, no més intel·lectualment activa en la cultura política del seu estil de vida urbà.»

«The general point is that the creative city is not sustainable, and like the global capital markets, will sooner or later collapse under the weight of its own contradictions. (…) Altogether, the impacts of this culturalisation of the urban have not facilitated a more active citizenry, but rather, a further detachment of the populace from the mechanisms of urban development. For culture has merely become a way of making the city more beautiful, pleasurable and attractive – not more intellectually active in the cultural politics of its urban way of life.»

Jonathan Vickery (2011) Beyond the Creative City: Cultural Policy in an age of scarcity p.6, 10
Disponible en pdf

0 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.Pots escriure HTML senzill

Trackback?Autors

Arxius

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )