e Projecte Cocoon |Nativa
Skip to content


Projecte Cocoon

Escrit el 13/02/2012 per Jordi Oliveras a la categoria Re-Visions.
Tags:

El projecte Cocoon és una iniciativa de La Capsa, de l’ajuntament d’El Prat del Llobregat, que ha posat en contacte tres músics amb experiència amb tres joves artistes de la ciutat, perquè els acompanyessin i assessoressin en qüestions de producció, enregistrament, posada en escena i entre d’altres. Un procés que s’ha concretat en el treball a l’entorn d’una cançó en cada cas.

L’experiència és un molt bon exemple del que pot ser una bona inversió pública en cultura. Només una indústria molt més intel·ligent que la nostra s’ho podria plantejar com una bona inversió en recerca i desenvolupament. El Coccon és una proposta que permet experimentar en maneres de fer que no es donen amb facilitat en el nostre funcionament habitual i que potser, amb una mica de sort, un cop provades podrien arribar a ser normals. Aquestes coses de la transmissió entre diferents generacions de músics és possible que es donin amb certa naturalitat en alguns entorns afortunats (penso, per exemple, en experiències que he conegut a l’entorn de l’Heliogàbal), però certament no són una qüestió habitual a les nostres ciutats. És ben interessant que des d’un entorn públic s’assagin, amb l’expectativa de servir de mostra que potser val la pena imitar.

I de fet, veient l’interessant recull documental que es fa de l’experiència, si alguna proposta se m’ocorre per al futur del projecte Cocoon és que encara siguin més agossarats en la recerca de models alternatius: aprendre a sonar en escenaris petits per poder tocar en espais alternatius, treure el màxim aprofitament dels equips domèstics d’enregistrament,… i, en el pla artístic, buscar recursos per fugir dels standards a l’hora de crear, escriure lletres i, en definitiva, entendre la música com quelcom que encara s’ha d’anar traient de sobre un bon grapat de convencions mediàtiques.

UN VÍDEO ON PARLEN DEL PROCÉS DE COCOON

[youtube bq_HQGelGaM 640 378]

LES CANÇONS

“Shadow Man”, d’Eli Martin, que ha estat acompanyada per Willy, de Pigmy.

.
.

“Open the doors of our hell”, de Point in Mouth, que han estat acompanyats per l’Eric Fuentes.

.

.
“Hannover”, de Sergio Sánchez “Albufera”, que ha estat acompanyat per Esteban García, d’Ovni.
[wp_bandcamp_player type=”track” id=”2030102701″ size=”venti” bg_color=”#FFFFFF” link_color=”#4285BB”]


0 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.Pots escriure HTML senzill

Trackback?Autors

Arxius

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )