e 13/01/2012 – Les llistes d’A Viva Veu |Nativa
Skip to content


13/01/2012 – Les llistes d’A Viva Veu

Al programa d’avui parlem amb l’Arnau Sabaté i l’Eduard Gras d’A Viva Veu de les llistes que han fet destacant música del 2011: Guadalupe Plata, Santiago Latorre, Senior i el cor brutal, l’Hereu escampa, Xavier Baró, Nicolas Jaar,…

Escolteu el programa aquí: [audio:13_01_2012.mp3]

“Estem segurs que hi ha una manera sincera de fer les coses. Des de la base, sense lligams, amb independència i en català,…”

Fem un cicle de concerts i a banda d’això també tenim la web, que és on la gent ens pot trobar. (…) També fem recitals de poesia.

Això és el que falta a vegades en cultura: veu crítica. Sembla que costi parlar malament de les coses, tot i que no siguis enemic de les persones.

Hem mirat d’agafar a les llistes les eleccions més personals, no amb ànim de ser minoritaris, sinó simplement amb ànim de reivindicar.

Guadalupe Plata, un grup andalús ignorat en general. Blues en general amb una actitud bastant punk.

Coincidim en molts gustos, però també tenim matisos: jo (l’Arnau) tinc les arrels més de rock, a ell (l’Eduard) li agrada més el rollo americà, de cantautors,…

No acabàvem de tenir gaire clar el nº1 estatal. Vam optar pel Santiago Latorre que és una aposta arriscada.

Senior i el cor brutal, valencià, és molt americanòfil en la música. Diu de Refree, el productor, que és el català més americà que ha conegut igual. Fins i tot fuma American Spirit.

L’Hereu escampa, la primera referència d’un segell de Vic que es diu Famèlic records, que està movent l’escena més subversiva.

A les llistes d’A Viva Veu hi ha una gran presència de propostes de fora de Barcelona. No ha estat buscat, però n’estan contents.

Un dels grans tresors de la música en català, i com tots els bons tresors està amagat: Xavier Baró. En aquest disc escarba en la música d’arrel i la tradició catalana.

Escolteu el programa aquí: [audio:13_01_2012.mp3]


0 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.Pots escriure HTML senzill

Trackback?Autors

Arxius

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )