e Algunes idees del Fòrum |Nativa
Skip to content


Algunes idees del Fòrum

Sense intenció de treure conclusions, aquí fem un resum d’algunes de les idees dites al Fòrum de tardor d’Indigestió celebrat el passat 24 de novembre que anava al voltant d’una pregunta: Tenim una cultura massa domesticada?. Podeu veure els vídeos i treure vosaltres les vostres idees. Aquí fem un resum molt subjectiu del que han dit els convidats, després va haver-hi un debat molt interessant que no ha quedat recollit en aquest extracte. En breu anirem publicant textos dels diversos participants.

Vista general del Forum de tardor d’Indigestió – Foto: Carles Llàcer

La professionalització al voltant de la cultura va ser assenyalada com a causant d’una certa neutralització i la figura del gestor cultural com a professional que s’havia pujat a la bombolla econòmica.

Amb la crisis econòmica i les retallades que la societat està patint com a única alternativa aparentment possible, el miratge de parlar de la cultura com a generador de riquesa econòmica s’ha manifestat tal com és, com un miratge.

Sense un suport social fort, l’art no pot tenir la independència necessària per no acatar.

Però, què és el que esperem de la cultura?

Llegir no significa necessàriament entendre el que s’està llegint. Comprendre i interioritzar el text és imprescindible per poder tenir una posició pròpia, i capacitat per respondre al poder.

A qui l’interessa l’analfabetisme de la població?

Hi ha una aparent complaença de la música pop enmig d’una situació política i econòmica insultant.

La cultura popular ha cosificat les idees en productes i són aquests productes els que defineixen les actituds.

Es pot estar en un mateix dia en una manifestació, anar al Primavera Sound i veure el futbol? El Posmodernisme encara existeix.

Un país massa petit per tenir bona crítica, però una bona crítica no fa una cultura més bona.

Les manifestacions artístiques són intrínsecament socials, porten implícites unes relacions i, per tant, participen d’una política.

L’actitud política és com ens relacionem amb la cultura. Si ho fem en vertical res està canviant.

Cal un decreixement cultural.

Més informació:

I el debat posterior:


0 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.Pots escriure HTML senzill

Trackback?Autors

Arxius

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )