e Laboratoris musicals |Nativa
Skip to content


Laboratoris musicals

Escrit el 26/11/2011 per admin a la categoria Ho deixo anar.
Tags:

En el marc de la Festa de la Filosofia 2011 de la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona, al Laboratori Musical Les Basses ens vam fer dues preguntes per apropar aquest món tant específic a la població general. Experts en aquest àmbit ens van donar la seva visió.

Els convidats van destacar i valorar l’estudi d’enregistrament com a laboratori específic, els processos que s’hi poden dur a terme, la invenció de les pròpies eines per crear la pròpia música o creació sonora.

La importància de la Ràdio i el programari lliure, l’altre gran debat Municipal. (Windows o Linux? A quin preu?) Ensenyar ara programari lliure, html-java, audacity, so i els nous instruments: és el coneixement del futur.

Educar l’escolta per educar millors éssers humans.

Els nostres joves són natius, els coneixements que necessiten van més enllà, les eines que cal posar al seu abast no són les que ara per ara tenen.

El seny esdevé l’experiència, a Barcelona hi ha MOLTA saviesa en aquest àmbit per assessorar, opinar, criticar i construir com haurien de ser les sales i Laboratoris Musicals Municipals, sobretot extreure conclusions de qui s’hi dedica dia a dia, els que estan a peu de carrer i la gent gran o com en aquest cas els artífex dels Laboratoris Musicals de Barcelona, encara hi ha una bona colla més.

Cal voluntat política per construir el bé comú, planificar a llarg termini, construir a poc a poc, definir usos i activar polítiques en relació al coneixement i la tecnologia.
Van quedar preguntes sense resoldre:

  • Quins avantatges tindria una xarxa de Laboratoris Musicals? I quin sentit?
  • La importància de la música, la ràdio i l’streming al futur econòmic digital.
  • El valor de les exportacions de productes, edicions i espectacles d’artistes locals?
  • Poden els Laboratoris Musicals educar lúdicament música i tecnologia als alumnes de l’escola pública que no tenen accés a l’ensenyament musical i tecnològic? I als mestres?
  • Una mena d’escola no ortodoxa, centrada en col·lectius no formals, més “Streater”, més “diver” però què acumuli punts en l’àmbit educatiu reglat.
  • No seria lògic estructurar aquest Laboratoris Musicals Municipals EXISTENTS?

io casino puiggalí

Text complert a : https://lacomunidad.elpais.com/comu


0 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.Pots escriure HTML senzill

Trackback?Autors

Arxius

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )