e La dinámica cultural | Nativa
Skip to content


La dinámica cultural

Escrit el 06/11/2011 per Roser Mendoza a la categoria Bagdadcafebcn.
Tags:
Aquesta cita es publica originalment a Bagdadcafebcn.

«La dinámica cultural no puede reducirse a un movimiento descendente controlado por una minoría de creadores, conservadores y difusores. Ciertamente estos tres tipos de actores son muy importantes, pero no tienen el monopolio de la cultura, y sobre todo no sería conveniente dejarlo en sus manos. La dinámica cultural implica comunicaciones horizontales y verticales, ascendentes y descendentes. Esto es lo mismo que decir que lleva necesariamente consigo una expresión cultural de todos, conduciendo inevitablemente a una confrontación cultural. Esta última no sólo es enriquecedora, sino que también es indispensable. Por consiguiente, un objetivo prioritario de la acción cultural es mantener, reconstruir o crear procesos de expresión y de confrontación cultural».

Michel Bassand (1992)  «La democracia cultural» En: Cultura y regiones de Europa. Barcelona.  Oikos-tau, p. 141

0 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.Pots escriure HTML senzill

Trackback?Últims comentaris

  • Amós: Crec que tenen molt a veure els canvis provocats per les TIC i que han provocat canvis molt profunds, com el...
  • Ignasi Badia Nogués: Bravo per la reflexió. Ja fa temps que em deia a mi mateix que el problema no és el rei, sinó la...
  • Joan Cantin: M’ho he de tornar a llegir. Amb un cop no n’he tingut prou.
  • Merce Coll: Aplaudeixo la reflexió. Allargar el meu comentari seria pura redundància

Autors

Arxius

Què és Nativa.cat?

Nativa és una publicació musical editada per Indigestió (abans en paper, ara només a internet), dedicada a la cultura musical de la ciutat de Barcelona. Parlem de música des de la proximitat, des del coneixement immediat dels músics i les seves produccions, del públic i les seves reaccions, i no tant des de la cultura mediàtica global.

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )