e La dinámica cultural | Nativa
Skip to content


La dinámica cultural

Escrit el 06/11/2011 per Roser Mendoza a la categoria Bagdadcafebcn.
Tags:
Aquesta cita es publica originalment a Bagdadcafebcn.

«La dinámica cultural no puede reducirse a un movimiento descendente controlado por una minoría de creadores, conservadores y difusores. Ciertamente estos tres tipos de actores son muy importantes, pero no tienen el monopolio de la cultura, y sobre todo no sería conveniente dejarlo en sus manos. La dinámica cultural implica comunicaciones horizontales y verticales, ascendentes y descendentes. Esto es lo mismo que decir que lleva necesariamente consigo una expresión cultural de todos, conduciendo inevitablemente a una confrontación cultural. Esta última no sólo es enriquecedora, sino que también es indispensable. Por consiguiente, un objetivo prioritario de la acción cultural es mantener, reconstruir o crear procesos de expresión y de confrontación cultural».

Michel Bassand (1992)  «La democracia cultural» En: Cultura y regiones de Europa. Barcelona.  Oikos-tau, p. 141

0 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.Pots escriure HTML senzill

Trackback?Últims comentaris

  • Ana: Justament la desvinculacio del Mon laboral es allo mes ridicul de les exigencies dels prfossors fixos. Perdón el...
  • Albert: Productivitat coneguda o productivitat desconeguda?
  • Alice Liddell: Avui m’has guanyat, Ramón.
  • Alice Liddell: Molt bé Ramón. I mira que mai a la vida quan anaves a la ETSAB hagués dat un duro pel que deies a la...

Autors

Arxius

Què és Nativa.cat?

Nativa és una publicació musical editada per Indigestió (abans en paper, ara només a internet), dedicada a la cultura musical de la ciutat de Barcelona. Parlem de música des de la proximitat, des del coneixement immediat dels músics i les seves produccions, del públic i les seves reaccions, i no tant des de la cultura mediàtica global.

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)indigestio.com

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )