Skip to content


LEM, del 19 al 29 d’octubre de 2011

Escrit el 09/10/2011 per admin a la categoria PUBLICITAT.
Tags:
El cartell del LEM 2011
El cartell del LEM 2011

Per què al LEM li diuen dispositiu i no festival? Doncs no és que ens vulguem posar transcendents, però segurament haurem d’anar a llegir el filòsof Foucault que ve a ser el pare del concepte, per esbrinar-ho una mica. I ell diu: “El que jo intento copsar amb aquest nom és, primerament, un conjunt clarament heterogeni que inclou discursos, institucions, estructures arquitectòniques, disposicions reglamentàries, lleis, mesures administratives, enunciats científics, proposicions filosòfiques, morals i filantròpiques, en resum: el que es diu i el que no es diu, vet aquí els elements del dispositiu. El dispositiu en si és la xarxa que s’estableix entre aquests elements.”

I llegint això, un pot entendre que el LEM és un dispositiu amb tantes o més dimensions que els que despleguen els Mossos d’Esquadra quan volen controlar una manifestació. Hi ha un munt d’espais diferents a Gràcia i en altres indrets de Barcelona, hi ha institucions implicades, hi ha disposicions gastronòmiques, musicals, literàries i de tota mena, dansa, un programa radiofònic, artistes residents, mirades al passat, al present i al futur,… efectivament un conjunt heterogeni que expliquen el que passarà potser millor que si parléssim d’una programació de concerts.

I ben mirat, encara que sembli una altra cosa, potser el normal i “natural” és això, -aquesta amalgama d’elements diferents-, i no els festivals, que a fi de comptes són una ordenació una mica més forçada de la realitat. Alguna cosa relacionada amb això tractàvem de copçar l’any passat quan avisàvem que als actes del LEM un es troba en un ambient considerablement familiar comparat amb altres esdeveniments.

En el programa d’actes d’aquest any, hom es troba amb una forta presència -“des d’una perspectiva quantitativa i simbòlica”, segons destaca el full de premsa- d’artistes de l’escena local, i també un grapat d’artistes internacionals relacionats amb la xarxa internacional en que Gràcia Territori Sonor, l’entitat organitzadora del LEM, participa. Ells expliquen al programa el que passarà amb un grau de coneixement i riquesa de detalls que difícilment podem emular, així que us recomanem que dediqueu una bona estona a llegir-lo, a banda d’anar-hi. Segur que en sortireu més savis.


0 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.Pots escriure HTML senzill

Trackback?Últims comentaris

  • Rubén Martínez: Gracias por el comentario, Laura. No digo que sean agentes pasivos, sino que tienen una posición...
  • Laura: Tampoco podemos situar a los artistas, etc. como agentes meramente pasivos en estos procesos. En el caso de...
  • Daniel: Qué buen artículo. Ciertamente se ha hecho a veces una lectura cómoda de la situación y se ha utilizado el...
  • De gismana y que.: Si subes la colla, te oyen hasta los cantos de la barrica.

Autors

Arxius

Què és Nativa.cat?

Nativa és una publicació musical editada per Indigestió (abans en paper, ara només a internet), dedicada a la cultura musical de la ciutat de Barcelona. Parlem de música des de la proximitat, des del coneixement immediat dels músics i les seves produccions, del públic i les seves reaccions, i no tant des de la cultura mediàtica global.

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)indigestio.com

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )