e Spoilers diversos |Nativa
Skip to content


Spoilers diversos

Escrit el 06/09/2011 per Sebastia Jovani a la categoria Avatars d'Oulipo.
Tags:

Benvinguts a la fèrtil terra de les oportunitats espectrals, en què reprenem la nostra condició de privilegiats espectadors de les millors ficcions, trames, subtrames i girs argumentals que la superfície de la nostra galàxia d’actualitats i actualitzacions ens té preparades. Després d’un estiu en què haurem hagut de bregar amb les inòqües i poc saboroses cadències de la quotidianeïtat protagonitzada per nosaltres mateixos i la nostra temporalitat laxada per l’oci, tornen les velles intrigues que en el seu moment van deixar-nos corpresos, manifestant-nos per carrers i places públiques sota el mateix lema: “I ara què passarà?”

Els audaços guionistes i les poderoses maquinàries de les grans productores de sentit social i cultural han dissenyat una graella d’arguments que prometen tenir-nos asseguts a la cadira amb més neguit i ansietat que la temporada anterior, si és que això és possible. Tingueu present que aquesta crònica inclou nombrosos spoilers o desvetllaments argumentals, o sigui que aquells de vosaltres que preferiu viure a l’excitant inòpia, deixant-vos gronxar per la incertesa setmana rera setmana, capítol rera capítol, millor que deixeu de llegir just en aquest moment. Per als que, en canvi, la curiositat i el massoquisme il·lustrat siguin una cosa habitual, aquesta és sens dubte la vostra oportunitat per a sadollar-vos.

Ciències i ficcions conspiratives: Fringe

Si la passada temporada entrevèiem ja els primers conflictes entre el que havíem descobert que éren dos universos paral·lels, enguany els guionistes prometen ampliar aquest conflicte. Davant de l’amenaça que suposa per a l’univers real (el que ells anomenen “Mercat”) que les revoltes iniciades a l’univers alternatiu (o “Indignat”) puguin causar una esquerda en el continuu espai / temps, els potentats de l’Univers Real tenen prevista una subtil contraofensiva: un mecanisme d’il·lusions perceptives basat en la psicologia conductiva en què generaran la fantasia d’un relleu ideològic. L’espectador avesat detectarà aviat, però, que rera aquesta cortina de miratges s’està forjant una estratègia definitiva d’invasió i supressió d’un univers per part de l’altre…

Castastrofismes metafísics: Lost

La temporada passada havíem deixat els passatgers del vol Cult-CAT2011 en plena tempesta i amb l’única possibilitat d’un aterratge forçós en el que semblava ser una illa deserta de la que no semblava haver-hi escapatòria. Enguany retrobarem els supervivents d’aquesta catàstrofe (perquè ja avancem aquí que no tots els passatgers sobreviuen a l’impacte) forçats a redescobrir-se a sí mateixos en un entorn que unes vegades es presenta com a hostil i en d’altres com a terriblement precari. I, en el fons ombrívol del paisatge que s’obre a les seves esquenes, una inquietant presència que sembla arribar d’un altre lloc obrirà una escletxa d’incògnites. Possible cross-over amb Fringe? Qui sap…

Realisme social: Crash

En un context social i econòmic devastat, les tensions racials, la precarietat i la descohessió entre grups socials centraran les trames d’aquesta nova temporada. Una temporada que presenta nous escenaris i també nous personatges d’obscures intencions que pretenen treure partit del desori, com si del mercat florint d’una postguerra es tractés. Conspiradors neofeixistes camuflats, obscurs interessos empresarials i una soterrada campanya per a implantar el monopoli de la salut privada semblen ser les seves línies mestres. Serà suficient aquesta vegada la crida a l’entesa i la fraternitat per a deturar el més que provable cataclisme? O farà falta un altre terratrèmol catàrquic?

Amables costumismes: Friends

Com que no tot han de ser grans drames i complicades estratègies conspiratives, la nova temporada ens permet retrobar-nos amb els simpàtics protagonistes d’aquesta sitcom: un grup de persones normals, immerses a les vissicituts quotidianes de la seva existència, en què el seu bon humor i la seva simpàtica despreocupació més enllà dels grans problemes globals els permeten sortir airosos de tots els contratemps que s’els presenten. Rialles esvalotades, petits problemes domèstics i situacions equívoques se succeïran sense descans en aquesta nova entrega, mentre els televisors dels respectius apartaments dels protagonistes omplen les seves hores mortes amb els interessants nous capítols de Fringe, Lost i Crash.


Una resposta

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.

  1. yasho says

    Dos adjectius, un nom i un verb: Lost Fringe Friends Crash = un títol?Pots escriure HTML senzill

Trackback?Autors

Arxius

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )