e Quan les polítiques culturals per als barris fragmenten |Nativa
Skip to content


Quan les polítiques culturals per als barris fragmenten

Escrit el 11/09/2011 per Roser Mendoza a la categoria Bagdadcafebcn.
Tags:

Aquesta cita es publica originalment a Bagdadcafebcn.

«Si s’insisteix a estimular administrativament identitats locals de barri, qui decideix quins són els trets a potenciar ? Per a qui són rellevants ?

El foment d’identitats locals específiques que tendeixen a absolutitzar els barris a les zones socialment perifèriques comporta l’especejament en bocins veïnals d’una situació de periferització generalitzada. Les polítiques culturals i associatives tendeixen així a retroalimentar la recerca de distinció entre barris continguts, que porta a dispersar les energies en discutir allò que els separa, dificultant per aquí la unitat d’acció en allò, molt més important, que els uneix. El fet no és accessori, menys encara si es té en compte que quan resulten insuficients les intervencions amables d’aquestes polítiques socials i culturals de gestió de riscos, la resposta des dels poders als símptomes de crisi social són les polítiques dures de seguretat. Arribades les coses a aquest punt, l’èmfasi dels mitjans de comunicació en l’alteritat de les perifèries socials no contribueix en res al coneixement generalitzat de la situació en què viuen una part dels conciutadans i afavoreix la legitimació de l’establiment de mesures de control i coerció sistèmiques»

Joan Roca ( 1994) «Domini simbòlic i fragmentació cultural» El Futur de les Perifèries urbanes. Barcelona, Institut de Batxillerat “Barri Besòs” p. 678

Una resposta

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.

  1. Xavi Campos says

    … quan l’estigma el legitimitzen (també) els que diuen lluitar-hi en contra. Quina perversió… i quina ràbia!Pots escriure HTML senzill

Trackback?Autors

Arxius

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )