e Convocatòria Hipersons 2011 |Nativa
Skip to content


Convocatòria Hipersons 2011

Escrit el 11/09/2011 per admin a la categoria Hipersons, Notícies.
Tags:

Hipersons busca proposta musical que connecti música i compromís polític.

Pensem que d’una manera gairebé unànime els artistes que coneixem expressen més adaptació i acomodació al món tal com és, com a molt amb un puntet d’ironia, que res que el qüestioni. No enyorem cantautors amb lletres evidents i tampoc consignes demagògiques des de l’escenari, però creiem que hi ha moltes maneres diferents de reflectir en la música una visió crítica de la deriva del món; podem pensar en Dylan, si, però també en John Cage, Fela Kuti o el darrer de PJ Harvey. Música que acompanyi la nostra disconformitat, por, oposició als missatges únics, anhel d’alternatives, voluntat transformadora,… tot un univers d’emocions, sentiments i idees que afloren amb més vigència que mai.

Suposem que no és fàcil. Hi ha músics que han expressat públicament la dificultat per trobar un llenguatge que traslladi aquestes inquietuds a la música.

Volem posar el nostre gra de sorra perquè passi. Per això fem aquesta crida, per trobar i ajudar a créixer una proposta que reflecteixi aquesta recerca.

1.- Busquem un projecte, protagonitzat per músics, que es plasmi en una gravació o en una producció escènica o concert, a desenvolupar a Barcelona o el seu entorn, amb el qual col.laborar i donar suport, segons el que sigui necessari pel projecte i dins les nostres possibilitats, amb:

 • Suport econòmic fins a 1000€.
 • Acompanyament personal per desenvolupar la idea, recerca d’altres col.laboradors en funció de les necessitat i idees que sorgeixin,..
 • Difusió des de www.nativa.cat, i altres recursos.
 • Recerca d’infrastructura: espai per assajar, lloc on enregistrar,…
 • Recerca d’un lloc (concert, presentació en festival,…) on presentar el treball definitiu.

2.- Els projectes han d’estar exposats sintèticament en un escrit de dues pàgines, que contingui:

 • Descripció de la idea a desenvolupar
 • Argumentació del discurs polític del projecte.
 • Participants.
 • Primera aproximació al procés de treball: calendari, organització,…
 • Aportacions pròpies de qui fa la proposta.
 • Suport que s’espera obtenir d’Indigestió.

També cal adjuntar la informació que considereu necessària sobre el grup o artistes: trajectòria i enregistraments sonors o audiovisuals del que ha fet. Així com les vostres dades de contacte.

3.- Per motius administratius, el projecte ha de ser realitzable abans del 31 de desembre de 2011.

4.- Cal presentar les propostes abans del proper 30 de setembre [AMPLIEM EL TERMINI, fins el 7 d’octubre], mitjançant un correu electrònic a info@nativa.cat amb l’assumpte “PROPOSTA PER HIPERSONS” o enviant el material físic a E-ART, (Torrijos 68, Barcelona), deixant clar en el sobre el mateix text (“Proposta per Hipersons”), enviant igualment un mail anunciant la vostra participació.

5.- Donada la novetat, si més no per a nosaltres, de la proposta, ens resulta difícil definir uns criteris de sel.lecció que acotin més el que busquem. Segur que tindrem en compte l’ajust del projecte a la recerca que proposem, la qualitat artística que puguem intuïr, la coherència del procés de treball amb la idea, la viabilitat temporal, la trajectòria o curriculum dels participants,… En qualsevol cas, no pretenem erigir-nos en jutges d’un concurs que busca “el millor” sinó que simplement busquem algú amb qui trobar afinitats i condicions per col.laborar i portar a terme aquesta idea.

6.- Després d’una primera sel.lecció i abans de prendre la decisió definitiva, si s’escau, tindrem entrevistes personals amb alguns candidats.

7.- L’acord definitiu amb els responsables de la proposta escollida es fixarà en un acord escrit abans de començar. En ell es concretaran els compromisos i aportacions de cada part.

8.- Tot i que busquem un únic projecte per a col.laborar conjuntament, comptem amb que la convocatòria pot ser útil per altres col.laboracions més petites, o per a descobrir noves propostes a difondre.

9.- Per qualsevol dubte que tingueu o qüestió que vulgueu comentar, escriviu-nos a info@nativa.cat i ens posarem en contacte amb vosaltres. Podeu consultar també aquesta llista de preguntes i respostes, que potser us aclarirà alguna cosa. I també aquesta entrada, on posem alguns exemples de músics que pensem que han treballat el tema.

(Ajudeu-nos a difondre aquesta convocatòria!)


4 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.

 1. LaMosca says

  Hay!!!

 2. ManelGris says

  M’ho he estat mirant i m’ho rellegiré. Fantàstic, ja tocava, però, en el cas que em presenti (darrerament el temps se m’esmuny d’entre els dits), hi ha un mínim/màxim de cançons a presentar, ha de ser quelcom com una idea de directe ja muntada…?

 3. Manel Gris says

  Thanks, ja està tot dat i beneït ;) Gràcies!Pots escriure HTML senzill

Trackback?Autors

Arxius

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )