e Un cop més finalitza el curs escolar… |Nativa
Skip to content


Un cop més finalitza el curs escolar…

Escrit el 03/07/2011 per Roser Mendoza a la categoria Bagdadcafebcn.
Tags:
 • Aquesta cita es publica originalment a Bagdadcafebcn. Com que ens agrada la idea de la Roser, també la trobaràs aquí cada setmana.

«La Política Cultural en educación no se refiere sólo a las complejas cuestiones de qué capital cultural se convierte en saber oficial y a quién pertenece ese capital cultural. Tampoco se refiere sólo a qué visiones de la familia, el gobierno, la identidad y la economía han de plasmarse en nuestras instituciones y en nuestra vida diaria. Por supuesto, todas estas cosas son muy importantes. Sin embargo, la Política Cultural se refiere también, y profundamente, a los recursos que empleamos para oponernos a las relaciones establecidas, para defender las formas antihegemónicas que ya existen o para implantar formas nuevas. Esto forma parte de un intento colectivo consciente para denominar el mundo de forma diferente, para rehusar con rotundidad la aceptación de los significados dominantes y para afirmar positivamente la posibilidad de que sea diferente.»

Michael W. Apple (1996) Política cultural y educación. Madrid, Ediciones Morata, p. 45-46


3 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.

 1. Pruden Panadès says

  De vegades, els clàssics il.luminen la contemporaneitat “anticipant-se” , “retrocedint-nos” o senzillament coincidint:

  “En aquest temps de les decisions, l’art també s’ha de decidir. Pot convertir-se en l’instrument d’uns pocs, els quals fan de déus: decideixen el destí dels “molts” i exigeixen una fe que ha de ser cega davant totes les coses. O també es pot situar al costat dels “molts” i posar-ne el destí a les pròpies mans. Pot lliurar els homes a estats d’embriaguesa, a il•lusions, a meravelles, i pot lliurar als homes el món. Pot augmentar la ignorància i pot augmentar la ciència. Pot apel•lar als poders que manifesten llur força en la destrucció, i als poders que manifesten llur força en l’ajuda”.

  Bertolt Brecht a “Cinc dificultats per a escriure la veritat”.
  (Trad. Feliu Formosa)

 2. Bagdadcafebcn ( Roser Mendoza) says

  Gràcies Pruden per la teva cita-comentari. Entenc que l’art i la cultura perquè suposin una alternativa crítica i ens ajudin a entendre el nostre temps, han d’evolucionar constantment i aquesta evolució comporta un risc que cal assumir. Crec també que una política cultural responsable ha d’entendre que Cultura i Educació són dos termes que formen part d’un mateix procés dialèctic, impossible d’aturar.
  Salut

 3. Pruden Panadès says

  Certament, un procés impossible d’aturar! Avui ja són indissimulables els “descosits” entre Cultura i Educació, però més que sargir-los o apedaçar-los es tracta de reteixir : trama i ordit.
  Després de tanta al.lusió tèxtil, un suggeriment: no us perdeu l’exposició “Despulles il.luminades” de Mariaelena Roqué al Museu de l’Estampació de Premià de Mar (durarà fins l’any vinent) per a tota mena de públics, sense barreres i enormement suggerent, molt ben “cosida”!Pots escriure HTML senzill

Trackback?Autors

Arxius

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )