e La mirada del turista | Nativa
Skip to content


La mirada del turista

Escrit el 31/07/2011 per Roser Mendoza a la categoria Bagdadcafebcn.
Tags:
Aquesta cita es publica originalment a Bagdadcafebcn.

«En una gran sala, es veu al fons una porta tancada. S’obre i comença a entrar-hi gent. La guia els indica que es col·loquin al voltant del centre on hi ha un gran mirall. Es forma un cercle i alguns turistes treuen les seves càmeres de vídeo i foto. La guia, un cop distribuït el grup, comença un petit discurs:

“Aquí poden observar uns exemplars típics del que s’anomena turisme cultural. No s’ha de confondre amb el turista de platja, fàcil de reconèixer pel seu color torrat o vermell en les primeres etapes; tampoc amb el turista de muntanya, molt més fornit i de complexió atlètica. Aquesta espècie, més escassa que les anteriors té el seu àmbit d’actuació principalment en espais tancats, com poden ser museus, edificis antics i en general tot allò que tingui l’apel·latiu de cultural.

Per la seva naturalesa sol visitar els museus sol o en petit grup. Si va acompanyat acostuma a fer petits comentaris com:

‘Fixa’t en la qualitat de les textures…’

‘És un autèntic el que sigui!’

Cal dir que el seu orgull l’obliga a entendre tot el que veu i desprèn una mirada mística en alguns moments. No obstant això, quan alguna cosa no li agrada fa comentaris com ara:

‘Tinc gana.’

Bé, senyors, segueixin-me, sisplau.”»

Jorge Luis Marzo i Javier Camarasa (2004) «Més enllà de la terra, més a prop dels somnis» A Tour-ismes. La derrota de la dissensió. Barcelona, Fundació Antoni Tàpies, p. 185

…. I bon estiu.


0 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.Pots escriure HTML senzill

Trackback?Últims comentaris

  • Nuria Aguirre: Es plantegen, amb molta inteligència, qüestions molt importants. Aportes molt elements que obren...
  • Fab: Me has dejado sin palabras, porque me las has arrancado una por una para decir lo que a mí se me enreda en la...
  • Amós: Crec que tenen molt a veure els canvis provocats per les TIC i que han provocat canvis molt profunds, com el...
  • Ignasi Badia Nogués: Bravo per la reflexió. Ja fa temps que em deia a mi mateix que el problema no és el rei, sinó la...

Autors

Arxius

Què és Nativa.cat?

Nativa és una publicació musical editada per Indigestió (abans en paper, ara només a internet), dedicada a la cultura musical de la ciutat de Barcelona. Parlem de música des de la proximitat, des del coneixement immediat dels músics i les seves produccions, del públic i les seves reaccions, i no tant des de la cultura mediàtica global.

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )