e El final per fi de la classe vectorial? |Nativa
Skip to content


El final per fi de la classe vectorial?

Escrit el 17/07/2011 per Roser Mendoza a la categoria Bagdadcafebcn, Drets d'autor.
Tags:
Aquesta cita es publica originalment a Bagdadcafebcn.

b

«1.- Les persones que es dediquen a la creació sempre haurien de poder revocar el manament de les entitats de gestió.

2.- Les societats de gestió són entitats privades que han d’administrar únicament i exclusivament els «comptes» dels seus membres, que mai no són la totalitat de la comunitat creativa.

3.- La lliure competència entre entitats de gestió s’hauria de garantir, com passa amb qualsevol entitat privada. S’haurien d’abolir els monopolis legals de societats de gestió. Els autors i els artistes haurien de poder registrar lliurement les obres que decideixin en qualsevol societat de gestió, podent deixar alhora altres treballs sense registrar, o registrant-los en una altra entitat.

4.- Autors i autores i editorials no haurien de ser representats per la mateixa institució, com passava en temps dels sindicats verticals. Cada soci hauria de tenir dret a vot. Un soci, un vot.

5.- Per damunt de tot, les societats de gestió haurien d’administrar únicament les obres que estan registrades en la seva base de dades.

6.- No s’hauria de permetre que cap societat de gestió impedeixi a artistes, autors i autores d’usar llicències lliures.

7.- Les societats de gestió no haurien de poder gestionar impostos no atribuïbles, tampoc hauria d’haver cap cobrament obligatori de drets. Les quantitats no atribuïbles haurien de ser gestionades per l’Estat com a incentius a la creació.»

Fòrum de Cultura Lliure (FCF) (2009) «Societats de gestió»  En: Carta per a la Innovació la Creativitat i l’Accés al Coneixement. Barcelona <https://fcforum.net/ca/charter_extended> [Consulta: 13 juliol de 2011]

0 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.Pots escriure HTML senzill

Trackback?Autors

Arxius

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )