e Raydibaum + Inspira 18/03/2011 |Nativa
Skip to content


Raydibaum + Inspira 18/03/2011

Escrit el 03/04/2011 per admin a la categoria Re-Visions.
Tags: , .

Raydibaum + Inspira – Pop Club (Santa Coloma de Gramanet) – 18/03/2011

Per Martí Bou
Foto: Fede Nieto

Deia el cantant d’Inspira a l’inici del concert al Pop Club de Santa Coloma de Gramanet que “és el tercer cop que toquem aquí… estem molt contents. I diria que és el concert que ha vingut més gent”. Aquest cop en Jordi Lanuza i els seus feien el concert amb Raydibaum, i tornaven a presentar els temes del seu “Escapistes” (Amniòtic Records, 2010) amb la diferència que a mida que ha passat el temps i el boca-orella ha anat fent la seva, als concerts del quintet de folk-rock hi ha cada vegada més gent, i més persones cantant les cançons. Inspira també han anat incorporant més repertori del seu disc anterior, “Cova Placenta” (Cydonia, 2009), per poder mostrar quina és la proposta real del grup, més enllà de guitarres acústiques, arranjaments delicats, i mitjos temps. Inspira vénen de l’emo-core, però pràcticament se’ls coneix només per un treball que no és un “unplugged”, però poc li falta. En qualsevol cas, Inspira van fer un concert més que correcte en una sala prou gran, però amb només mitja entrada.

Pel que fa a Raydibaum, van tenir certs problemes amb el so durant ben bé la primera meitat del concert, i van anar desgranant el seu “Per fi potser demà” (RGB Suports, 2011) alternant-lo amb les composicions del seu anterior disc, “Manual de gènere catastròfic” (RGB Suports, 2008), sabent cada vegada més què és el que els funciona als directes i descobrint que la resposta del seu nou disc està sent molt bona. “Ho esteu fent molt i molt bé”, deia Pep Rius, guitarra del grup, a l’audiència del Pop Bar. I és que la gent que va als seus concerts cada vegada els canta més les cançons, i ells no hi estan acostumats. Un bon concert, enfosquit potser pels problemes de so que van anar patint durant la nit. Un dels punts àlgids del concert va ser quan Lanuza va pujar a l’escenari a cantar “Dins la balena”, tema on col·labora a l’últim disc de Raydibaum, o altres cançons com “Matí”, “Alfabet” o “Aurora”.

Una última consideració és la sala. El Pop Bar de Santa Coloma de Gramanet potser no té ni la millor acústica ni la millor il·luminació, però ja porta temps intentant fer una programació igual d’interessant i variada que moltes sales de Barcelona. Malgrat tot, la situació geogràfica no els acaba d’ajudar. S’estan trencant les banyes en oferir bons concerts a mitja hora de metro de la gran ciutat, però sembla que encara els falten nits com la de Raydibaum i Inspira perquè la gent se’n convenci. Ara falta que els funcioni el boca-orella i els “m’agrada” del Facebook. Temps al temps i al 2.0.


0 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.Pots escriure HTML senzill

Trackback?Autors

Arxius

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )