e The New Raemon – Libre Asociación |Nativa
Skip to content


The New Raemon – Libre Asociación

Escrit el 13/02/2011 per admin a la categoria Re-Visions.
Tags: , .

Per Martí Bou (www.martibou.cat)

The New Raemon – Libre Asociación
B-Core (2011)

Ramón Rodriguez ha fet una passa endavant amb la seva proposta com a The New Raemon, rescatant les formes de Madee i dotant-les de més obscuritat. Si fins ara del què es tractava era de plasmar un cantautor destruït per les circumstàncies i armat amb una guitarra acústica, amb aquest “Libre Asociación” el que fa Rodríguez és igualar l’esperit de la música amb les lletres.

A partir d’una producció on destaquen molt més les guitarres elèctriques, els teclats, i veus amb grans reverberacions, que doten les cançons d’un disc de durada curta, gravat en deu dies, d’una penombra que fins ara només formava part de la lírica de The New Raemon.

BCore presenta la cançó “Verdugo” com el primer single d’un disc on la primera diferencia és que ja no hi ha aquelles portades d’uns dibuixos que mostraven a Ramon Rodríguez en un entorn naïf. En aquest cas, els protagonistes són dos emmascarats al mig d’un bosc, i de nit. Alguna cosa ha canviat. Aquest primer single és, segurament, la cançó més semblant al què fins ara es coneixia com a The New Raemon. Hi ha, però, altres cançons que representen millor el disc, com ara “Soñar la muerte”:

Durant l’escolta del disc es poden sentir ecos de Sunny Day Real Estate, d’un indie d’una sonoritat propera a Explosions in the sky o My Morning Jacket, o inclús a The Cure.

Fins ara, el The New Raemon torturat només ho era en les lletres. Ara, amb l’ajuda del llenguatge musical d’aquests Madee que fan gira de comiat, la proposta és més rodona. Potser no tant corejable en un directe, però sí més coherent. Aquesta passa endavant també és l’única que podria haver fer The New Raemon per no caure en la reiteració després de dos discs, dos EP’s i un recopilatori de folk-rock. I segurament també és del millor que ha fet The New Raemon fins ara.


0 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.Pots escriure HTML senzill

Trackback?Autors

Arxius

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )